Efterforskere klar til at gå i kødet på Trump

Efterforskerne i det såkaldte Mueller-team har lavet en liste med 50 spørgsmål til præsidenten om hans mulige rolle i russernes indblanding i den amerikanske valgkamp

Foto: AP Photo/Andrew Harnik
Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Det hold af efterforskere med Robert Mueller i spidsen, som er ved at undersøge den russiske indblanding i det amerikanske præsidentvalg, er nu ved at være klar til at gå i kødet på præsident Donald Trump.

Avisen New York Times skriver, at efterforskerne netop har fremsendt  godt 50 spørgsmål til Donald Trumps advokater.

Hvis Trump nægter at lade sig afhøre af efterforskerne, risikerer at han blive stævnet.

Den normalt meget velinformerede avis offentliggør en række af spørgsmålene.

Hvorfor blev Comey fyret
En del af spørgsmålene drejer sig ikke overraskende om Trumps opsigtsvækkende fyring af den nu tidligere FBI-chef James Comey.

Skete fyringen netop for at blokere den videre efterforskning af Trumps eventuelle rolle i russer-dramaet?

James Comey. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
James Comey. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
 

Comey har netop under stor  medie-bevågenhed i USA offentliggjort en bog, hvor han blandt andet beskriver Trump som direkte utroværdig og en mand, man ikke kan stole på.

Robert Mueller teamet har også udformet en række spørgsmål omkring Trumps valgapparat og dets kontakter med russiske personer under valgkampen.

Blandt andet holdt Trump-holdet møder med russerne i Trump Tower i 2016. Russerne skulle angiveligt have lokket med belastende oplysninger om modkandidaten Hillary Clinton. Trumps svigersøn deltog i møderne.

Efterforskerne vil have klarlagt i hvilket omfang, Trump havde kendskab til møderne og russernes mulige hjælp under valgkampen.

Den amerikanske avis beretter også, at nogle af spørgsmålene drejer sig om Trump's reaktion på, at hans justitsminister Jeff Sessions i marts sidste år trak sig fra efterforskningen af den russiske indblanding. Noget der gjorde Trump aldeles rasende.

Comey - Trump er ikke egnet til at være præsident (Video: AP)

Ingen klare beviser
New York Times beretter også, at efterforskerne vil forsøge at klarlægge Donald Trumps tankegang og se nærmere på hans mange Twitter-meldinger samt forhold til familie og rådgivere.

Det er endnu ikke lykkedes at påvise, at Trump har haft kendskab til, at der muligvis blev gjort forsøg på at få russerne til at hjælpe ham med at vinde valget.

 

276 kommentarer
Vis kommentarer