Annonce:
Annonce:

Efterlod kat og fire killinger i en papkasse

Dyrenes beskyttelse haft ekstra travlt denne sommer og har nogle dage modtaget over 800 opkald fra folk, der finder og afleverer efterladte kæledyr, når danskerne tager på sommerferie

Sådan fortæller Dyrenes Beskyttelse, der af natur tager de firbenedes parti, selv historien om fundet af fire killinger og deres mor i Boserup Skov. (Video: Dyrenes Beskyttelse)
Annonce:
Følg Samfund

En varm sommerdag i juni modtager Dyrenes Beskyttelse et opkald fra en mand, der har fundet en papkasse i Boserup Skov. Papkassen er tapet sammen. Inde i kassen ligger fire killinger og deres mor.

- Der var ikke gået lang tid, før Fie og killingerne ville være døde, hvis de ikke var blevet fundet. Det er forfærdeligt at tænke på.

Det siger Carina Rønne Lykkegaard, som er dyrepasser hos Dyrenes Beskyttelse. Hun har taget sig af katten Fie og killingerne, efter de blev modtaget. 

- Når man sidder ved telefonen, ringer folk ind og vil af med deres kæledyr. Det er ofte lige op til, at folk går på sommerferie. Så er der ikke tid til at få dyrene passet. Vi får dagligt både hunde, katte, kaniner og marsvin ind, fortæller dyrepasser Carina Rønne Løkkegaard.

Annonce:

Danskerne har i juni måned afleveret ikke mindre end 1230 kæledyr. Det er en stigning på 180 flere efterladte kæledyr sammenlignet med de 1050 i juni 2017.

I familiepleje
Internaterne oplever, at de efterladte dyr ofte er afkræftede og i nogle tilfælde i en akut tilstand i sommervarmen, når de bliver modtaget hos internatet.

- En kat eller hund kan ikke smide tøjet i varmen, som vi kan. Derfor lider de endnu mere i de høje temperaturer, hvis ikke vi tager os af dem, fortæller familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen. 

- De fire killinger er nu alle kommet i en plejefamilie. Den sidste blev givet væk i dag. Og kattemor Fie er også snart klar til at få sig en familie, siger Carina Rønne Løkkegaard.

Hård sommer
Josefine Bruhn-Andersen arbejder som dyrlæge hos Dyreværnet, hvor de også oplever, hvordan kæledyrene kan lide under de høje temperaturer. De kattekillinger, de har modtaget i år, har været svagere og generelt mere påvirket af denne sommers hedebølger.

Annonce:

- Dyrene bliver hurtigere dehydreret, samtidig med at de bliver sløvere. De kommer slet ikke op og drikke. Men vi ser også nogen, der får et reelt hedeslag. Det, man især skal være opmærksom på, er blågrønne alger ude ved strandene. Hundene drikker vandet, og det kan give leversvigt, advarer Astrid Birch Kjærgaard, dyrelæge hos Københavns Dyrehospital.

De fem forholdsregler

Dyrenes Beskyttelse har lavet følgende råd til kæledyrsejerne:

  1. Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el.lign.
  2. Altid adgang til masser af frisk vand
  3. Undgå den lange gåtur midt på dagen
  4. Badebassin til hunden
  5. Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: