Efterlysning: Har du set Putin?

Vladimir Putin er på mystisk vis forsvundet

Denne video skulle angiveligt vise hvordan Putin fredag mødtes med præsidenten for den russiske højesteret. Det er dog ikke blevet officielt bekræftet. (Foto: AP)

Ruslands præsident Vladimir Putin har ikke vist sig offentligt i over en uge.

Som leder af et af verdens mest omtalte lande er en uges fravær mere end nok til, at folk begynder at undre sig, og rygterne spredes. For hvor er Putin egentlig blevet af?

Putin blev sidst set offentligt torsdag 5. marts, da han hilste på den italienske ministerpræsident Mattero Renzi. Siden da har ingen set ham.

Aflyste møder
I onsdags aflyste Putin i sidste øjeblik en tur til Kazakhstan uden nogen officiel forklaring. En anonym kilde udtalte efterfølgende til Reuters, at Putin angiveligt var blevet syg.

Dagen efter meldte Putin afbud til et årligt møde med medarbejdere fra efterretningstjenesten FSB, som han ellers altid plejer at deltage i. Putins talsmand Dmitry Peskov sørgede i den forbindelse for at skyde rygterne om sygdom til jorden ved at fortælle, at Putin havde det fint, og at hans håndtryk stadig er så fast, at han ville kunne brække hånden på dem, han hilser på.

For at gøre det hele mere forvirrende, offentliggjorde Putins kontor et billede af et møde, som Putin skulle have holdt med lederen af den karelske del-republik, Alexander Khudilainen i onsdags. Journalister opdagede efterfølgende, at mødet fandt sted en uge tidligere.

I går, fredag, kunne TV-kanalen Rossija 24 fortælle, at Putin havde holdt møde med den kirgiske præsident Almazbek Atambayev i Skt Petersborg i mandags. Det viser sig efterfølgende, at mødet efter planen først skal finde sted næste mandag.

Putin mødtes angiveligt tidligere i dag med præsidenten for den russiske højesteret (Foto: AP) Samfund - 13. mar. 2015 - kl. 20:26 Bare rolig, Putin klarer den: Nu viser han sig på stats-TV

Rygterne spredes
Med de aflyste møder og mystiske hændelser er det ikke så underligt, at rygterne om Putins forsvinden spredes.

Mens nogen mener, at han er blevet ramt af den influenza, der har ramt store dele af Moskva, mener andre, at han er rejst til Schweiz med en hemmelig elskerinde.

Ifølge The Washington Post tror mange russere, at Putin er syg, men at staten ikke vil have det frem i lyset. Foruden sygdom har rygter om intern splittelse i ledelsen i Kreml også været nævnt som mulig grund til Putins mystiske forsvinden.

Og så er der selvfølgelig dem, der mener, at Putin er død. De morsomme og satiriske rygter bliver delt på Twitter og har de sidste par dage trendet under hashtagget #whereisputin og #putinisdead.

120 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere