Efterlyst dreng fundet igen - så fik han en oplevelse for livet

En 13-årig tysk dreng med downs syndrom var forsvundet i flere timer i Houstrup fredag. Det hele endte heldigvis lykkelig

Vores 13-årige tyske ven fra Houstrup fik sig én på opleveren, da han blev
Vores 13-årige tyske ven fra Houstrup fik sig én på opleveren, da han blev "airborne". Flot arbejde:-), skriver politiet på sin twitter-konto.

En tysk turistfamilie måtte igennem et dramatisk forløb, da deres dreng pludselig forsvandt i Houstrup.

- Vi får anmeldelse klokken 18.00 fra en tysk familie, der fortæller, at deres 13-årige dreng er forsvundet. Han er turist med familien, og han har på dette tidspunkt været væk i hele tre timer.

- Der er tale om en dreng med downs syndrom, hvilket betyder, at hans mentale alder er lavere end hans fysiske alder. Og så var han kun iført blå badebukser, siger vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen til Ekstra Bladet.

På grund af de ovenstående omstændigheder valgte politiet at sætte de helt store skyts ind i jagten, med hundefører og en helikopter som skulle afsøge fra luften.

- Undervejs til flyvning får de en beskrivelse af drengen, og med det fantastiske udstyr de har på sådan en helikopter, kan de tydeligt se drengen i strandkanten. De kan zoome helt ind på personen og se, at signalementet passer på drengen. De lander, hvor drengen er, og tager ham med til helikopteren for at flyve ham tilbage til sin familie, siger vagtchefen.

Drengen var aldrig i vandet. Han havde bare gået langs vandkanten. Efterfølgende besluttede helikopterholdet, at drengen da skulle have en rigtig tur i en helikopter.

- Det reagerede han enormt positivt på, siger Ivan Gohr Jensen.

- Han har fået hele paletten. Hvad gør vi ikke for vores tyske turister, spørger vagtchefen med lidt latter i stemmen.

57 kommentarer
Vis kommentarer