Annonce:
Annonce:

Efterlyste stjålne campingvogne: Så truede tyvene ham

Ole Vendelbo efterlyser på Facebook de tyve, der er stukket af med to af hans campingvogne. Vognene har været væk i tre uger, men nu har tyvene truet Ole, hvis ikke han fjerner efterlysningen

Ole Vendelbo udlejer i gennemsnit over 200 campingvogne om året, og har aldrig fået stjålet én - før nu. Foto: privat
Ole Vendelbo udlejer i gennemsnit over 200 campingvogne om året, og har aldrig fået stjålet én - før nu. Foto: privat
Annonce:
Følg Samfund

To norske familier lejede to campingvogne af Ole Vendelbo, men campingvognene er efter tre uger endnu ikke kommet tilbage til Knebel på Djursland, hvor forretningsmanden Ole holder til.

- Det er sgu noget værre svineri. Det går ikke, så det må jeg følge til dørs, siger Ole Vendelbo til Ekstra Bladet.

De to forsvundne vogne fik Ole til at sende en efterlysning ud på Facebook, samt billeder af to af tyvenes kørekort. Efterlysningen, der blev lagt op i går klokken 17.00 er allerede blevet delt mere en 10.000 gange.

Artiklen fortsætter under billedet

Ole efterlyser sine to campingvogne, og de tre personer han formoder har stjålet dem. Ekstra Bladet har sløret identiteten på tyvene. Privatbillede.
Ole efterlyser sine to campingvogne, og de tre personer han formoder har stjålet dem. Ekstra Bladet har sløret identiteten på tyvene. Privatbillede.
 

Vil brænde vognene af
Selvom Ole egentlig bare kunne være ligeglad og lade politiet gøre sit arbejde, og få pengene for forsikringen, så er hans håb for efterlysningen at hjælpe politiet med efterforskningen, og måske lokke tyvene ud af busken.

Annonce:

- Så sent som i dag har jeg haft forbindelse med tyvene, hvor de sagde, at 'hvis ikke jeg tager efterlysningen væk fra Facebook, så får jeg aldrig mine vogne igen, så brænder de dem af', fortæller han.

Han lod sig ikke skræmme af den tydelige trussel overfor hans vogne, som samlet har en værdi på over 200.000 kroner.

- Jeg sagde til dem, at hvis de fortæller mig, hvor vognene er, så skal jeg nok fjerne efterlysningen med det samme, men det vil de ikke, siger han.

Selvom tyvene ikke rigtigt vil samarbejde, så har Ole ved hjælp af sit opslag været i stand til at følge tyvene fra ham på Djursland til Roskilde, hvor de senest er blevet spottet af nogen, der har set hans opslag.

- Vi har været på skyggen af dem hele tiden, siger han.

Fjerner billedet senere
Ole har under hele forløbet haft et tæt samarbejde med politiet, som undervejs er blevet fodret med den information, som opslaget på Facebook har bragt ind.

Politiet var dog ikke helt tilfredse med Oles efterlysning.

Annonce:

- De har sagt til mig, at jeg skal tage billedet ned. Så vi er blevet enige om, at jeg tager det ned, når jeg kommer hjem, siger Ole.

Da Ole lagde efterlysningen ud på Facebook lovede han desuden en dusør på 10.000 kroner, derfor overvejede han også risikoen for at få en bøde for opslaget.

- Hvis jeg skulle få en både på 5000 kroner oven i, ved du hvad, det tager jeg, som det nu engang er. Så længe jeg kan hjælpe politiet og forsikringsselskabet, siger Ole.

Efter tyveriet af de to vogne har Ole følt sig tvunget til tage flere sikkerhedsforanstaltninger, han ønsker nemlig ikke at stå i en lignende situation igen.

- Man kan jo aldrig vurdere folk om de er svindlere eller kriminelle. Hvis jeg havde vidst, at de var kriminelle, så havde jeg bare sagt pænt nej tak, siger han.

Ifølge Ole er politiet i fuld gang med at opklare sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: