Truslen for cyberangreb mod den danske stat er større end nogensinde.
Tidligere i år var Udenrigsministeriet udsat for et vedvarende cyberangreb. Folketingets hjemmeside har været lagt ned adskillige gange, og store, danske virksomheder bliver udsat for cyberspionage.
Samtidig mangler den danske stat mænd i sin hacker-offensiv, der skal snige sig ind i fremmede nationers IT-systemer og spionere på terrororganisationer.
Så nu ruster Danmark op. I dag annoncerer Forsvarets Efterretningstjeneste nemlig i aviser og på universiteter, at man for første gang opretter et officielt hackerakademi.
Her får et ukendt antal IT-kyndige muligheden for at blive ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste, hvis de altså gennemfører det fire og en halv måned lange træningsforløb, der skal målrette deres egenskaber og kompetencer.
Efter angreb i Ukraine: Cyberterror kan ramme vestlige elnet næste gang

Blackhat
Målsætningen er at uddanne såkaldte 'blackhat-specialister', der ifølge Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, er personer med evner til at hacke sig frem til hemmelige og svært tilgængelige oplysninger i fremmede IT-systemer.
- Arbejdet er det, man kalder netværksindhentning. Det vil sige, at man forsøger at finde svagheder i fremmede systemer, og at man kan finde frem til oplysninger, vi er optaget af, forklarer Lars Findsen.
Ukonventionelle profiler
Til at styrke hacker-offensiven søger akademiet aspiranter med ganske normale IT-uddannelser i rygsækken, men i den grad også 'ukonventionelle profiler' à la Lisbeth Salander fra de svenske krimier.
- Vi leder også efter personer uden en formel uddannelse, men som har tilegnet sig sine kompetencer på en anden måde, og som ikke ligner det, man havde forestillet sig, siger Lars Findsen.
Han slår fast, at kandidaterne skal kunne holde på hemmeligheder.
- Man skal have personlig integritet. Man skal kunne håndtere hemmeligheder. For eksempel oplysninger om forhold, der kan have betydning for Danmarks sikkerhed, siger Lars Findsen og tilføjer, at man desuden skal være en stædig rad.
- Hvordan sikres det, at den viden, der bliver delt ikke bliver brugt imod forsvarstjenesten?
- Det er en risiko, vi er klar over, svarer Lars Findsen.
- I udvælgelsesprocessen vil vi forsøge at minimere risiko for det. Der vil være psykologer med i processen og andre folk med erfaring for udvælgelse fra andre af Forsvarets eliteuddannelser.
Hackerakademiet begynder 1. august 2016. Sidste frist for ansøgning er 18. april.