Efterretningstjeneste søger nye agenter: Hvilken agent-type er du?

Forsvarets Efterretningstjeneste har indrykket en annonce i dagens Ekstra Bladet, hvor de søger nye agenter - virkeligheden er dog langt fra filmens verden

James Bond – her i Sean Connerys skikkelse – i kamp mod Spectre i filmen ’From Russia with Love’ fra 1963
James Bond – her i Sean Connerys skikkelse – i kamp mod Spectre i filmen ’From Russia with Love’ fra 1963

Hemmelige agenter og deres mystiske og til tider farlige arbejde har igennem tiden været genstand for inspiration til nogle af filmverdens mest kendte karakterer.

Den trænede dræbermaskine Jason Bourne, den glatte og effektive Ethan Hunt og ikke mindst den dameglade, flamboyante og charmerende James Bond er vidt kendte blandt verdens befolkning. Fælles for dem alle er, at deres missioner ofte handler om at finde fjenden og destruere dem.

Men for de virkelige hemmelige agenter er det dog ofte langt fra sandheden. Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, søger i øjeblikket nye, hemmelige agenter - i jobannoncen kaldes de 'indhentere' og hentyder til det virkelige formål med jobbet; at indsamle hemmelig information om forhold, der truer Danmark og danske interesser.

Se også: Efterretningstjeneste søger agent

Men før du skynder dig at skippe din ansøgning af sted, bliver du nok nødt til at ryste drømmen om at være den virkelige James Bond af dig.

I annoncen i dagens Ekstra Bladet skriver FE blandt andet, at man som ansøger skal være parat til med kort varsel at rejse og opholde sig i primitive og konfliktfyldte områder over længere tid, og at man skal være indforstået med, at man ikke må fortælle familie og venner om sit arbejde. Derudover er formålet med jobbet at 'finde, rekruttere og føre personer', som har adgang til de hemmelige informationer.

Hvilken agent-type vil du helst være? Tryk på linket herunder og deltag i afstemningen.

1 af 3 Tom Cruise i rollen som agenten Ethan Hunt
2 af 3 Matt Damon i Rollen som dræbermaskinen Jason Bourne - her i filmen The Bourne Ultimatum
3 af 3 James Bond – her i Sean Connerys skikkelse – i kamp mod Spectre i filmen ’From Russia with Love’ fra 1963
31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere