Ejer får påbud: Kvinde lå nøgen i butiksvindue

Lige midt på Strøget er en kvinde i sit soveværelse til fuld skue for alle, der vil se med.
I går indtog hun pladsen splitter nøgen, men hun måtte hurtigt tage noget tøj på, for ikke at blive en kriminel nøgen kvinde

Kvinden i vinduet er Nana Francisca Schottländer, hun er kunstner, og hun flyttede i går torsdag ind i udstillingsvinduet hos Mads Nørgaard på Strøget, hvor hun skal leve døgnet rundt de næste par dage indtil på søndag.

Og det bliver altså med tøj på.

- Man må ikke være nøgen I det offentlige rum under nogen omstændigheder, fik vi at vide, da vi spurgte om det. Og der gives ikke dispensation, fortæller Mads Nørgaard i dag til Ekstra Bladet.

Sådan så det ud, da Nana Francisca flyttede ind i vinduet i går
Sådan så det ud, da Nana Francisca flyttede ind i vinduet i går

Hele nøgen/ikke nøgen-scenariet er et kunstværk, der skal undersøge kroppen som privat og offentligt materiale. Det skal vise, hvad der sker, når man foretager helt almindelige ting, som ellers er meget private, i det offentlige rum.

Parat til lørdagsbrandert
Nana Francisca Schottländer har vand, kiks og en stor flaske vodka med i vinduet. Det er det, der skal til for at sidde en hel weekend midt på strøget.

- Jeg tror meningen er, at hun skal drikke vodkaen sammen med natklubsaktivisten og forfatteren, Esben Weile Kjær, fordi det er lørdag aften og folk går rundt på Strøget og har også drukket vodka. Så det er nok få at få følelse af at være med.

Tømmermændene får hun lov at tage med hjem, for hun sidder i vinduet indtil søndag kl. 12.

Se hvordan soveværelset midt på Strøget ser ud i videoen øverst

63 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere