Ejer ser gerne Nets på Børsen inden for snarlig fremtid

Nets er blevet transformeret hurtigere end ventet, siger chef for kapitalfond, der er medejer af selskabet

Lige siden de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bain samt pensionsselskabet ATP købte Nets for 17 milliarder kroner i 2014, har rygterne om en børsnotering summet.

Og nu bekræfter en af kapitalfondene ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans for første gang, at Nets, der står bag dankort, NemID og Betalingsservice, snart kan være på børsen.

- Hvis der opstår et vindue til at børsnotere Nets i løbet af en overskuelig fremtid, vil det være godt for firmaet. Vi har altid håbet på en børsnotering, men Nets er blevet transformeret hurtigere, end vi havde regnet med, siger Jeff Paduch, administrerende direktør for kapitalfonden Advent International i Norden, til Finans.

Dagbladet Børsen har tidligere haft oplysninger om, at Nets-ejerne overvejer en børsnotering allerede til sommer, og at Deutsche Bank og Morgan Stanley skulle være blevet hyret til at stå for at sende Nets på børsen.

Gevinsten ved en børsnotering kan udgøre omkring ti milliarder kroner, skrev avisen.

Johnny Madsen, investeringschef i Dansk Formue- & Investeringspleje, er som udgangspunkt lunken, når kapitalfonde børsnoterer selskaber. Han tvivler på, om private kan gøre en god forretning ved at købe aktier i Nets.

- Jeg vil undersøge investeringen, men jeg har bare en væsentlig større skepsis, når det er kapitalfonde, der sælger ud. De lever af at købe billigt og sælge dyrt, siger han til Finans.

Keld Henriksen, chefporteføljemanager i Maj Invest, mener dog ikke, at det har nogen betydning.

- Vi har set det så mange gange før, og vi kender betingelserne, så der er ikke noget odiøst i det (at kapitalfonde sælger via børsen, red.). Vi kan bare lade være, hvis vi er bekymrede for, om det er et suttet bolsje, siger Keld Henriksen til Finans.

2 kommentarer
Vis kommentarer