Ekspert: Derfor affyrer de raketter netop nu

Imens hele verden har travlt med at håndtere coronakrisen, så tester Nordkorea raketter. Og netop virussen er årsagen, mener ekspert

Nordkorea og Kim Jong-un prøveaffyrer med jævne mellemrum landets raketter. Disse billeder stammer fra en affyring i november 2019. Video: AP
Følg Samfund

Et gammelt ordsprog lyder: Mens katten er ude, så danser musene på bordet.

Og det er ifølge professor Zhiqun Zhu i statskundskab på Bucknell University en af grundene til, at Kim Jong-un har valgt at trykke på sin missilknap netop nu.

Det fortæller han til ABC News.

- USA, Kina, Sydkorea og Japan har travlt med at nedkæmpe coronavirus, og de har knap nok tid til at håndtere udenrigspolitiske problemer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

- Så Nordkorea kan let undgå koordinerede internationale sanktioner og fordømmelse, siger Zhiqun Zhu.

Samtidig vurderer eksperten, at Nordkorea ønsker at sende et signal til omverdenen, at de skam ikke har problemer med coronavirus, og de er klar til at forsvare sig i en mere usikker verden efter coronavirussen er et overstået kapitel.

Seneste melding fra Nordkoreas propagandamaskine KCNA er, at de fortsat ikke har nogen smittede med coronavirus i landet

Derudover falder de nye missiltest sammen med 'solens dag' i landet. 15. april afholder Nordkorea en festival for at markere landets grundlægger Kim Il-sungs fødselsdag.

Seneste melding fra Nordkoreas propagandamaskine KCNA er, at de fortsat ikke har nogen smittede med coronavirus i landet.

Anderledes denne gang
Ifølge Sydkorea er der tirsdag blevet affyret flere missiler fra Nordkorea ud i Det Japanske Hav øst for den koreanske halvø.

Og selvom Nordkorea efterhånden har sort bælte i at teste deres missiler, så er noget alligevel anderledes denne gang.

Normalt er det ballistiske missiler, der bliver affyret. Denne gang er der tale om såkaldte krydsermissiler.

Forskellen er, at ballistiske missiler flyver markant højere end krydsermissiler, der kan kile sig igennem fjendtligt territorium i lav højde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Det gør dem sværere at spotte for radarerne. Angiveligt fløj missilerne omkring 150 kilometer, inden de landede i vandet.

Både de sydkoreanske myndigheder og Joint Chiefs of Staff har oplyst, at de følger udviklingen nøje.

Ifølge den nordkoreanske propaganda-maskine KCNA besøgte Kim Jong-un lørdag en luftbase, hvor han overværede flere tests af angrebsfly.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+