Ekspert efter Bonnie-doku: 'Den lykkelige luder findes ikke'

Søndag aften løb dokumentaren om den prostituerede Bonnie over skærmen på DR1. Det har fået debatten om 'den lykkelige luder' til at blusse op

(Foto: Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn ApS)
(Foto: Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn ApS)

Søndag aften viste Danmarks Radio dokumentaren 'Bonnie og de tusind mænd'.

Dokumentaren tager seeren med ind i sexarbejderen Bonnies verden, hvor prostitution og kampen mod spiseforstyrrelse og lavt selvværd er ved at konsumere hende indefra og tage livet af hende.

Udsendelsen har fået Ekstra Bladets læsere op i det røde felt, hvor flere argumenterer for, at dokumentaren er misvisende og fejlagtigt slår en pæl igennem forestillingen om den lykkelige luder.

Se også: Bonnie og de tusinde mænd

Men forestillingen om den lykkelige luder er en illusion.

Sådan lyder det fra leder af Center for behandling og rehabilitering af kvinder 'LivaRehab', Flora Ghosh, der gennem 16 år har arbejdet som socialrådgiver.

- Jeg har aldrig set en Julia Roberts i virkeligheden. Jeg har aldrig set den lykkelige luder. Jeg har aldrig set nogen, der blev lykkelige af det. Prostitution mærker dig for livet, fortæller Flora Ghosh til Ekstra Bladet.

Hun er blandt de tusindvis af danskere, der søndag aften sad klistrede til skærmen for at følge historien om Bonnies liv.

Hun mener, at historien om Bonnie er unik, men at det liv, hun lever, og de oplevelser fra hendes barndom, der i glimt vises, er særdeles repræsentative for de prostituerede, hun til daglig møder i sit arbejde.

- Det er de fysiske og psykiske problemer, de kæmper med. Bonnie er ikke et svagt menneske, hun er utrolig stærk. Men hun har levet et hårdt liv. Det er enormt hårdt at betjene så mange fremmede mennesker med sin krop. Deres forhold til deres krop og psyke bliver helt anderledes. Det er hårdt at være sammen med mellem fem og tolv fremmede mænd dag ind og dag ud.

Se også: Mit underliv brændte: Du var mand nr. 8 den dag

Ifølge LivaRehabs egne opgørelser har omkring 80 procent af de prostituerede, de forsøger at hjælpe, været udsat for incest eller andre seksuelle overgreb inden de er fyldt 15 år.

I dokumentaren ser man Bonnie gå til behandling for sin spiseforstyrrelse, der i perioder er ved at koste hende livet. Samtidig fortæller hun om et utroligt lavt selvværd og utilfredshed med sin egen krop.

- Bonnies problemer er også blandt de mest fremtrædende, vi ser. Men derudover ser vi også problemer med søvnproblemer. Mange har flashbacks, hvor de tænker på grænseoverskridende handlinger, de har udført. De har mareridt og er bange for at falde i søvn, lyder det fra Flora Ghosh.

LivaRehab er udsprunget af den frivillige organisation 'LIVa - Forening mod skadevirkninger af prostitution' og har et team af psykologer, psykiatere, socialpædagoger og udviklingskonsulenter, der tilbyder behandlingstilbud til blandt andet kvinder, som har været eller er i prostitution.

Du kan se hele dokumentaren, der blev sendt søndag klokken 20 på DR1, på DR's hjemmeside ved at trykke på dette link.

147 kommentarer
Vis kommentarer