Ekspert: Ikke overraskende hvis IS angriber Danmark

Sympatiseringen med Islamisk Stat erstatter trangen til stoffer, kriminalitet og gadevold for de unge mænd, siger terrorekspert. Se med her

Hør Deniz Serinci fortælle om terrororganisationen og deres rekruttering i Danmark 

De fire mænd, der torsdag blev anholdt på tre forskellige adresser i Storkøbenhavn, er sigtet for at have ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat.

Forfatter til bogen 'Terrorens Kalifat', Deniz Serinci, finder det ikke overraskende, at de fire mænd blandt andet har banderelationer.

- Det at sympatisiere og lade sig hverve til IS er et alternativ til stoffer, kriminalitet eller gadevold. De unge drenge får strenge leveregler, der giver dem en følelse af kontrol over deres eget liv, siger han, og nævner også El-Bakraoui-brødrene fra Bruxelles som eksempel på samme.

Øverst i artiklen kan du høre ekspert, Deniz Serinci fortælle om terrororganisationen og deres rekruttering i Danmark 

Deniz Serinci fortæller desuden, at han ikke ville finde det overraskende, hvis IS snart forsøgte sig med et angreb i Danmark.

- De har brug for sejre for at holde moralen høj i disse tider, hvor kalifatet går tilbage i Mellemøsten, nævner Serinci som en af grundene.

I dag blev de fire unge mænd i alderen 20 til 28 år fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. Her kan du se en opdateringen fra retten fredag formiddag.

1 af 2 Politiet og PET ransagede tre adresser i Storkøbenhavn, og anholdte fire mænd torsdag formiddag. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 
163 kommentarer
Vis kommentarer