Ekspert: May kan være færdig - eller fredet i 12 måneder

Det er ikke en decideret overraskelse, at der skal afholdes afstemning om Theresa May, vurderer lektor.

Theresa May slog onsdag morgen fast, at hun var klar til kamp. Video: AP

Udviklingen i britisk politik i disse dage går så hurtigt, at det er umuligt at spå om, hvad resultatet af mistillidsafstemningen i Det Konservative Parti om premierminister Theresa May bliver.

Det vurderer Ole Helmersen, der er lektor med speciale i moderne britisk politik ved CBS.

- Havde man spurgt mig inden de seneste dages store diskussioner i parlamentet, tror jeg, hun havde ret gode chancer. Men i dag tør jeg ikke komme med et bud, siger han.

Mindst 48 konservative parlamentsmedlemmer har meldt sig og kræver en afstemning om mistillid til premierministeren.

Afstemningen finder sted onsdag, og resultatet bliver offentliggjort klokken 22 dansk tid.

- Der har været mange forlydender om, at der kunne være et kup på vej mod May, og der er nok ingen tvivl om, at hendes kritikere længe har forsøgt at samle de 48 underskrifter sammen.

Men blot fordi 48 har skrevet under, kan man ikke være sikker på, at det også er alle 48, der vil af med May. Hvis hun vinder afstemningen, siger reglerne også, at May er fredet de næste 12 måneder.

Ole Helmersen mener dog, at det nok alligevel er lige spekulativt nok, at der blandt de 48 underskrifter er folk, der vil beholde May og bruge afstemningen til at sikre hende ro det næste år.

Han afviser det dog ikke fuldstændigt.

- Men det er da muligt, at der bliver spekuleret i de baner, men det ville være at spille meget højt spil, siger han.

Der er penge at spare, hvis du køber dine julegaver i Storbritanninen eller på engelske hjemmesider. Det engelske pund dykkede mandag og tirsdag ovenpå den nye brexit-usikkerhed Tips og guides Gå brexit-amok: Køb dine julegaver billigt

Hans Engell mener, Angela Merkel har styret egoistisk på Tysklands vegne. Foto: AP Meninger Engells brevkasse: Jeg kommer ikke til at savne Merkel

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere