Ekspert: Noma bliver næppe kåret til verdens bedste igen

Noma vinder ikke titlen som verdens bedste restaurant for femte gang. Det vurderer dansk ekspert

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Mandag er det igen tid til, at det britiske Restaurant Magazine offentliggør sin liste med de bedste restauranter i verden, som betragtes som et uofficielt verdensmesterskab for restauranter.

Danmarks gastronomiske stolthed Noma er forsvarende mester, da de sidste år blev kåret til verdens bedste restaurant for fjerde gang i løbet af de seneste fem år.

Børsens madredaktør, Ole Trolsø, har været en del af juryen, som stemmer om, hvem der skal vinde. Han kender ikke vinderen på forhånd, men han forventer ikke, at Noma tager titlen igen.

- Jeg føler mig helt sikker på, at Noma ikke vinder. De ender højest sandsynligt i top fem. Det er vemodigt, at de skal ned af listen igen, men det skal de jo på et tidspunkt, siger Ole Troelsø.

Det er dog ikke, fordi Noma har gjort det dårligt, at det danske jurymedlem ikke tror på dem som årets vinder.

- Årsagen til Noma ikke vinder er, at tiderne skifter, og at interessen ikke længere er så stor for det nordiske køkken.

- De har på ingen måde mistet pusten, og de står stærkere på oplevelsesfronten end nogensinde. Det er en stor cadeau, at de har ligget så længe i toppen, siger madredaktøren.

Men Noma er ikke den eneste danske restaurant, som er en del af det fine selskab. Geranium og Amass er allerede præsenteret som nummer 51 og 66, da de første 50 restauranter blev offentliggjort i sidste uge.

Derudover støder Noma og Relæ formentlig til, når top-50 offentliggøres i aften.

- Det er fantastisk, at vi har fire danske restauranter på listen. Det er flot, at Relæ er gået frem og nu kommer med i top 50, og ligeledes at Amass er med på listen for første gang.

- Til gengæld er det skuffende, at Geranium er faldet på listen, men det kan måske hænge sammen med de økonomiske problemer, som de har haft i år, siger Ole Troelsø.

Ole Troelsø har været en del af juryen i de seneste fire år. Han peger på italienske Osteria Francescan og amerikanske Eleven Madison Park, som de bedste bud på en vinder.

3 kommentarer
Vis kommentarer