Aldrig før har en amerikansk præsident sat sig ned med en leder af Nordkorea.
Det sker ikke desto minde klokken tre natten til tirsdag dansk tid.
Her skal Donald Trump og Kim Jong-un diskutere en mulig nedtrapning af det nordkoreanske atomprogram.
Stor optimisme
I den amerikanske regering er der stor optimisme, og det Det Hvide Hus rapporterer om fremskredne forhandlinger i kulissen mellem USA og Nordkorea.
Artiklen fortsætter under billedet...
Fokus er på Trump og Kim: Men disse løbende mænd stjæler showet
På trods af de positive udmeldinger er USA-ekspert Philip Chr. Ulrich, der er udenrigsredaktør på Kongressen.com, lidt mere forsigtig med at spå om en bindende aftale:
- Der er højst sandsynlig ingen af parterne, som har en interesse i på nuværende tidspunkt at lave en så bindende aftale.
- Til det her topmøde vil det sandsynligvis højst blive en hensigtserklæring fra begge parter, som så teoretisk set godt kan skrottes ret hurtigt af begge parter, siger han til Ekstra Bladet.
Usikkerhed om Nordkoreas intentioner
Det er endnu usikkert, hvad Nordkorea ville få ud af at lukke deres atomprogram, men Philip Chr. Ulrich kan ikke forestille sig andet, end der kommer modkrav.
Artiklen fortsætter under billedet...
- Nordkorea må forventes at ville have en eller anden form for sikkerhedsgaranti fra USA. Om det gælder en tilbagetrækning af amerikanske styrker fra Sydkorea, stop af fælles militære øvelser med Sydkorea, eller hvor grænsen skal trækkes, er svært at sige.
Trump i nye Twitter-angreb på EU og Canada
- Derudover vil man sandsynligvis også fra nordkoreansk side søge økonomisk hjælp til at hjælpe de reformer, som Kim Jong-un har planlagt, på vej. Han vil hjælpe sin befolkning til højere velstand, og international økonomisk hjælp vil være essentielt for det.
Trækker Trump sig?
Trump trak tidligere på året USA ud af en atomaftale med Iran, og det kan ikke afvises, at det også kommer til at ske igen, hvis Nordkorea og USA lander en form for aftale.
- Det er lige præcis paradokset ved det her. HVIS Nordkorea går med på at afvikle deres atomvåbenprogram i det ene eller andet omfang, vil det kræve adgang fra internationale observatører, og at man tror på, at regimet ikke skjuler noget. Det bliver interessant at se, hvordan Trump vil spinne den.
- Men det skal understreges, at det kun bliver aktuelt, hvis Nordkorea går med på en sådan aftale i det hele taget, slår Philip Chr. Ulrich fast.
Læs alt om topmødet herunder: