Ekspert revser imam: Opfordring til at malke samfundet bryder med islam

En imam fra Odense opfordrer muslimer til at lyve sig til penge fra den danske stat. Dobbeltmoralsk mener ekspert

Imam Abu Hassan opfordre muslimer til at malke det offentlige for penge, også selom de kan forsørge sig selv. (foto: Ole Frederiksen)
Imam Abu Hassan opfordre muslimer til at malke det offentlige for penge, også selom de kan forsørge sig selv. (foto: Ole Frederiksen)

At opfordre muslimer til at lyve og snyde sig til dansk bistand er dobbeltmoralsk og ikke muslimsk.

Så klar er meldingen fra kultursociolog Mehmet Ümit Necef.

Udmeldingen kommer efter at TV2 i tirsdag sendte det tredje afsnit i dokumentarserien 'Moskeer bag sløret' som med skjultkamera afslører, hvordan en imam fra Odense opfordrer nye muslimer i Danmark til at malke det offentlige for penge.

Se også: Imam anbefaler familieråd i skilsmissesager

TV2s muldvarper fortæller imam Abu Hassan, at de netop er kommet til Danmark med en opsparing, og at de bor i Gellerupparken hvor de selv betaler husleje med deres egne penge. Det får Abu Hassan til at råde parret til at de går på borgerservice og lyver om deres økonomiske forhold.

- I skal tage til noget der hedder Borgerservice. Og så siger I: 'Vi er kommet til landet for nylig, og vi vil gerne have et hjem. Vi har ingen ting.' fortæller Abu Hassan  og fortsætter:

- Man skal ikke fortælle dem, at man ejer noget, gør man det, er det et problem. Så vil de spørge, hvor du har penge til huslejen fra, altså siden du har råd til at leje. Forstår du det? spørg han TV2s mulvarpe.

- I er kommet hertil, jeres situation er den, at I intet har og vil have et hus. Men hvor sover I så? spørg han retorisk og svare selv:

- I bor hos nogle venner midlertidigt. I er hos dem i et par dage. I har ikke en lejlighed. I vil have en lejlighed. Så får I en lejlighed med det samme. Sådan er loven. Jeg kender den, forklarer han.

Ekspert: Abu Hassan er dobbeltmoralsk!
Kultursociolog Mehmet Ümit Necef fortæller, at han mener Abu Hassan er dobbeltmoralsk, og at han bruger de hellige skrifter ud fra, hvad der er bedst for ham selv.

Sådan lyder det, da Ekstra Bladet taler med ham ovenpå dokumentaren.

- Han er dobbeltmoralsk og han har en dobbeltmoralsk holdning til, hvad der står i de muslimske tekster. Hvis teksterne forstærker hans position som mand, imam eller muslim, så bruger han dem, mens han ser bort fra andre af teksterne, der ikke styrker hans position, fortæller han, og kommer med et eksempel:

- Han siger eksempelvis, at en mand gerne må gifte sig med flere kvinder, og at kvinder skal stå til rådighed når hendes mand vil have sex, men de tekster, der ikke passer til hans interesse, undlader han at forholde sig til dem. Eksempelvis med det økonomiske, at man ikke må stjæle eller lyve, forklarer han.

(POLFOTO) Samfund - 7. mar. 2016 - kl. 18:51 Hizb ut-Tahrir efter skrotning af stormoske: - Ingen skal begrænse Allah

I følge Mehmet Ümit Nechef er der et begreb i Islam der hedder 'din retmæssige del' som beskriver, at man ikke må krænke andres retmæssige del.

Han mener, at Abu Hassan opfordrer TV2s mulvarper til at krænke danskernes retmæssige del. Han forklarer det bl.a. med udgangspunkt i den danske fælles- statskasse.

- De fleste skattekroner bliver betalt af danskere, og dem der betaler til fællesskabet, har også ret til en del af dem, siger han og uddybber:

- I følge Islam må man ikke lyve eller snyde sig til andres retmæssige del, men de tekster vælger Abu Hassan åbenbart ikke at læse, siger Mehmet Ümit Necef.

- Der er intet i Koranen der opfordrer muslimer til at lyve sig til andres penge, leve af andres penge eller snyde og bedrage sig til andres penge, fastslår han.

(Foto: TV 2)
(Foto: TV 2)
 

Mehmet Ümit Nechef mener, at mange muslimer ikke har dårlig samvittighed over at tage del i den danske fælleskasse, enten fordi danskere ikke er muslimer eller fordi de mener at Vesten selv har taget af deres 'fælleskasse' tidligere.

- Selvom der står i de religiøse tekster, at man ikke må tage fra andre, så vælger en del muslimer tilsyneladende at se bort fra det, fortæller han og uddyber:

- Det gør de enten fordi de mener, at begrebet om 'den retmæssige del' ikke dækker 'ikke muslimer,' altså at de fortolker koranen sådan, at man kun skal acceptere andres 'retmæssige del' hvis de er muslimer, fortæller han.

- En anden forklaring jeg ofte har hørt fra en del flygtninge i Danmark, er at vesten i 1800-tallet koloniserede deres lande og udnyttede de råstoffer der var, derfor mener nogle muslimer nu, at de har ret til at tage fra det danske samfund, og derfor har man ikke dårlig samvittighed, siger han og understreger at der altså også er muslimer i Danmark der betaler skat, det inklusiv ham selv.

Ingen solidaritet med danskerne
Efter at have se det tredje afsnit af 'Moskeer bag sløret' mener Mehmet Ümit Necef, at det er tydeligt at Abu Hassan fra Mosken på Ørbækvej, ikke har nogen solidaritet med danskerne.

- Det er meget tydeligt, at imamen fra Odense ikke har solidaritet eller samhørighed med det danske samfund, siger han.

Se også: Muslimsk debattør: Kvinders forhold forværres uden borgerlig vielse

På spørgsmålet om hvorvidt Abu Hassan så er en god muslim svarer Mehmet Ümit Necef:

- Han synes nok selv, at han er en god muslim. Han vejleder muslimerne som han mener islam skal udlægges. Jeg skal ikke bedømme om han er en god muslim, men som forsker eller person der kigger udefra, kan jeg se at han har en meget fleksibel holdning til de religiøse tekster, hvis jeg endelig skal vurdere ham så er han meget dobbeltmoralsk. Hvis det passer ham så er det okay, hvis det ikke passer ham så ser han bort fra det, fortæller Mehmet Ümit Nechef.

270 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere