Ekspert: Så ofte skal du gå i bad

De fleste mennesker går i bad hver dag, men det er slet ikke nødvendigt at gå i bad så ofte, vurderer ekspert

Det er unødvendigt og i værste fald farligt at gå i bad hver dag. Også selvom den veldrejede Claudia Romani står under bruseren. (Foto: Splash)

De fleste danskeres første morgenritual efter en dejlig varm nattesøvn er at hoppe ind i et opfriskende bad, der får kroppen til at vågne op, inden den står på en lang dag på arbejdet.

Når vi så kommer hjem, hopper mange af os tilbage under bruseren for at skylle dagen væk.

Men vores overdrevne brug af vand og sæbe er ifølge professoren Stephen Shumack, som er formand for Australasian College for Dermatologer, fuldstændig unødvendig.

Det skriver Sunday Morning Herald.

Kæmpetema: Sådan slipper du af med hudorme, bumser, ansigtshår og røde knopper

- Det er først de seneste 50-60 år (siden fremkomsten af badeværelser med brusebad, red.), at idéen om et bad om dagen er blevet almindeligt. Presset om et dagligt bad er faktisk et socialt pres frem for en nødvendighed, siger professoren og uddyber:

- Det er blevet populært (at gå i bad hver dag, red.), fordi der er et socialt behov for at dufte godt, men det er faktisk kun i armhulerne og i skridtet, der bliver produceret kropslugte. Ikke over hele kroppen.

Sådan må du aldrig barbere dine boller

Faktisk er vores store badetrang overraskende nok usund for vores huds naturlige forsvar.

Ifølge Stephen Shumack medfører for mange bad nemlig en 'affedtning' af huden, og i stedet udtørrer vi vores naturlige kropsolier, som vi producerer for at beskytte hudens celler.

Vores store brug af vand og sæbe kan derfor ligefrem være farlig for os, da den beskyttende fedthinde beskytter os for bakterier, virusser og infektioner og mod kløende hud, tørhed og forværring af eksem.

Så næste gang du skal i bad, skal du måske lige vurdere, om det egentlig overhovedet er nødvendigt.

Du lugter af sved, så jobbet går til en anden