Eksperter afværger Lyngvilds dom: Vi bliver ikke muslimsk

Jim Lyngvild mener, at muslimerne kommer til at overtage Danmark. To eksperter vurderer dog, at han tager grueligt fejl

Jim Lyngvild er bange for, at han ikke længere kan spise sin livret stegt flæsk med persillesovs. To eksperter mener dog, at han godt kan tage det roligt. Foto: Jan Unger
Jim Lyngvild er bange for, at han ikke længere kan spise sin livret stegt flæsk med persillesovs. To eksperter mener dog, at han godt kan tage det roligt. Foto: Jan Unger
Følg Samfund

Jim Lyngvild mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før Danmark bliver et muslimsk land på grund af den store indvandring.

Det sagde han til Ekstra Bladet lørdag.

Den teori holder dog ikke helt vand, hvis man spørger to eksperter indenfor religionsforskning.

Modediktator Lyngvild mener ellers, at man kan sammenligne Danmarks fremtid med Romerrigets fald i 400-tallet.

- Verden er cirkulær. Der er aldrig noget, der er konstant. Romerriget gik til grunde på grund af migration udefra. Og når vi har så mange mennesker på flugt, så kommer tingene til at ændre sig, om vi vil det eller ej, siger Lyngvild.

Statistikkerne modsiger Lyngvild
Marie Louise Schultz-Nielsen, seniorforsker i indvandring og integration ved Rockwool Fonden, forklarer, at Lyngvild tager fejl i sin spådom om fremtiden.

- Hvis man ser på befolkningsstatistikkerne er der ikke meget, der tyder på, at vi skal til at være muslimsk. Der har været en stigende andel af ikke-vestlige indvandrere, men derfor er der altså meget langt op til et muslimsk flertal, siger hun.

Også Brian Arly Jacobsen, lektor i religionssociologi ved Københavns Universitet har ikke fantasi til at forestille sig, at Danmark bliver muslimsk.

- Det har jeg meget svært ved at forestille mig. Vi ser jo et bredt politisk flertal, der gør alt hvad de kan for at dæmme op for indvandring. Jeg har meget svært ved at se, at der skulle kunne komme horder af indvandrere med den stramme kontrol, siger han.

Lyngvild behøver måske slet ikke afskrive sin livret 'stegt flæsk med persillesovs' endnu, for Brian Arly Jacobsen mener ikke, at det er sandsynligt, at så mange mennesker pludselig bosætter sig i Danmark.

- Hvis 65 millioner mennesker kom til Nordeuropa, så ville de udgøre et flertal, men det kommer der ikke. Det er der ingen demografer, der kan forestille sig.

Jim Lyngvild om Danmarks fremtid: Vi bliver muslimsk

Man kan ikke sammenligne med Romerrigets fald
Religionssociologen mener slet ikke, at det giver mening at sammenligne Danmarks fremtid med Romerrigets fald.

- Det kan man overhovedet ikke. Ikke det mindste. Hvis han kan forklare Romerrigets fald så entydigt, synes jeg da, at han skal skrive et disputats (doktorafhandling, red.) om det og indlevere det på Københavns Universitet.

For der er i følge sociologen rigtig mange ting, der spillede ind i i Romerrigets fald dengang i 400-tallet. Og det var ikke indvandring, der gjorde den store forskel:

- Der er jo flere faktorer, der afgjorde Romerrigets fald og indvandring betød kun en lille rolle i den sammenhæng.

Se på Kina frem for muslimerne
Brian Arly Jacobsen har dog en anden opfordring til Lyngvild. Se på Kina i stedet for verdens muslimer, hvis du vil spå om fremtiden:

- Hvis han er så interesseret i international politik, så er det måske i virkeligheden Kina, han skulle kigge på. Det er dem, der kommer til at ændre allermest for os. Kina er en stor magtfaktor og et muligt magtskifte kommer til at betyde meget for os på langt sigt.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.