Eksperter: Vragdele stammer fra forsvundet fly

Eksperter i Australien er overbeviste om, at flydele fundet i Mozambique stammer fra forsvundet passagerfly

(Foto: AP)
(Foto: AP)

To vragdele, der er fundet på en kyst i Mozambique, stammer efter al sandsynlighed fra det Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines, der menes at være styrtet i Det Indiske Ocean for to år siden.

Det oplyser de australske transportmyndigheder, der leder den internationale eftersøgning, tirsdag efter at have analyseret de to dele.

Den ene del, der blev fundet 27. december på en strand i Mozambique i det østlige Afrika, matcher på alle måder en del af en vingeflap på et Boeing 777-fly.

- Alle målbare dimensioner, materialer, konstruktionen og andre identificerbare særpræg stemmer overens med Boeings tekniske tegninger, skriver Australian Transport Safety Bureau i en pressemeddelelse.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 3. apr. 2016 - kl. 06:11 Vragrest skyllet i land på ø stammer måske fra MH370

Samme konklusion er myndigheden nået frem til om den anden del.

Den blev 27. februar i år fundet skyllet i land i Mozambique i en afstand på cirka 220 kilometer fra fundet i december.

Vragdelen er et stykke af en af de to små stabilisator-vinger bagest på et Boeing-fly. En enkelt bolt sad fortsat i delen og den matcher også de bolte, som bruges på Boeing-fabrikkerne, fremgår det af pressemeddelelsen.

Undersøgelsen af de to vragrester er endnu ikke afsluttet, men begge dele stammer "næsten helt sikkert" fra det forsvundne fly, fastslår myndigheden.

I juli sidste år blev der fundet en vragdel på den franske ø Reunion i Det Indiske Ocean. I september bekræftede de franske myndigheder, at der var tale om en del af en vinge fra det savnede fly.

En ekspert fra den franske havarikommission sagde i den forbindelse, at vragdelen måske kunne være med til at belyse, hvad der skete med flyet, og dermed opklare et af flyhistoriens største mysterier.

Eftersøgningen af selve flyet - Malaysia Airlines Flight 370 - har endnu ikke givet noget resultat.

MH370 lettede 8. marts 2014 fra Kuala Lumpur i Malaysia med kurs mod Beijing, da det efter kort tid forsvandt fra luftkontrollens radarskærme.

Flyet med 239 personer om bord menes derefter at have skiftet retning og fløjet mod sit endeligt et sted i Det Indiske Ocean. Eftersøgningen af vraget er koncentreret om et havområde et par tusinde kilometer fra det vestlige Australien.

Klip fra National Geographics dokumentar om, hvad der kan være sket med Malaysia Airlines flyet. (Video: National Geographic)

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere