Eksplosion i rotter: Her er rottefængerens bedste våben

Rottefænger Ulrik Nørregaard tager Ekstra Bladet med på rotte-jagt, hvor han viser de redskaber frem, som han bruger til at bekæmpe de danske rotter med

Se med her

Se med i klippet herover artiklen

Der bliver anmeldt flere og flere rotter i de danske kommuner, og det kan der være flere forskellige årsager til. En af grundene er, at den lille bakteriebombe fra kloakken har nogle fysiske fordele i forhold til at overleve, som gør den svær at bekæmpe. Derfor er der brug for rottefængere som Ulrik Nørregaard, der forsøger at bekæmpe rotterne på vegne af den danske befolkning.

Ekstra Bladet har fulgt Ulrik i jagten på rotterne for at se hvem der vinder kampen - rotten eller rottefængeren?

1-0 til rottefængeren
En rotte har i nogle dage boet i en baghave i Lyngby. Her har den i et hjørne af haven bygget sig en lille hule ved siden af nedløbsrøret fra huset. Med ligusterhækken som tag og den grønne plæne som territorium er det brune pelsdyr sandsynligvis blevet overrasket, da der en dag står et stål-hus uden for dens underjordiske hule.

Rotter i Danmark er blevet mere immune over for gift. Foto: Mads Nissen Samfund Kongen af skadedyr: Derfor er rotten så vild

Rotter er sky af natur, hvilket beskytter dem langt hen af vejen. Når de møder nye ting er de forsigtige, og det samme gælder for mad, som de ikke kender. Rotter kan huske, hvad de har spist op til syv timer efter deres måltid, hvilket gør dem i stand til at teste, om deres mad er giftig for dem.

Rotten i baghaven har derfor ikke set det komme, da den, 48 timer efter at den har spist af maden i stålkassen, er begyndt at forbløde indvendigt.

Rottegiftkasse

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ulrik Nørregaard bliver kontaktet af en ældre borger, der har en død rotte liggende i baghaven. Med Ekstra Bladet på slæb rykker den midaldrende rottefænger ud. Han har slidte, grå arbejdsbukser på og smiler imødekommende, da vi møder ham mandag morgen. Han får sig en kort snak med den ældre borger, som tager ham med ud i baghaven, hvor det lille kræ ligger.

Ulrik ler venligt, da Ekstra Bladets journalist bliver forskrækket ved synet af den døde rotte. Den ligger mellem stålkassen og sit rottehul, og ligner en lille, fortabt sjæl. Mens vi står der i baghaven med solen, der varmer i ansigtet, bekræfter Ulrik de værste rygter om rotter.

Når rotter går i fælder, bliver de enten taget med af rottefængeren eller også kan man selv smide dem ud. Foto: EB TV Samfund Antallet af rotter stiger: Derfor kommer der flere og flere

- Ja, det kan sagtens lade sig gøre, siger han som svar på, om rotter kan komme op af toilettet. Der bliver skåret ansigter, mens Ulrik nærmest stolt nikker bekræftende.

- Den bliver jo nødt til at komme op og få luft, inden den skal den anden vej igen, fortæller han, mens han begynder at åbne giftkassen med sin specielle, gule nøgle.

Rotten har spist alt giften i kassen, så Ulrik placerer en ny pose gift på det tomme søm, hvorefter han finder en hvid plasticpose frem fra lommen. Som en hundelort fjerner han rotten, og binder en knude.

Det lader til, at rottefængeren vandt den første runde, og den ældre borger har nu en rotte mindre at bekymre sig om.

Snu rotter eller ingen rotter?
Vi kører videre til dagens andet stop, men på vejen skal Ulrik lige tjekke noget. Den erfarne rottefænger kender nemlig et sted med vejarbejde, hvor rotterne kan finde på at dukke op. Han kommer tilbage til bilen med en trukket mine, mens han trækker på skuldrene. Ingen rotter i denne omgang.

Få minutter senere ankommer vi til en ejendom, hvor Ulrik mistænker, at rotterne har bidt sig igennem rørene under jorden. Han skyder den halvtunge bildør til side, hvorefter et virvar af rotte-redskaber viser sig. På den rød- og hvidfarvede firmabil står der Rentokil uanset hvorfra du kigger. Og selvom firmanavnet leder tankerne hen på 'rent to kill', så har det ifølge Ulrik ikke noget med virkeligheden at gøre.

Ulrik trisser rundt om bilen, mens han finder diverse redskaber frem, som han omhyggeligt lægger bagerst i bilen, hvor han kan komme til at vise dem frem. Og selvom bilen bugner med kasser, værktøj og små dimsedutter, så ender han kun med at vise fire redskaber frem for os. Man kan høre på Ulrik, at han ved, hvordan de enkelte ting virker, fordi han har set det med sine egne øjne.

Rottefælde med smæk

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Røgmaskine

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Luftbøsse

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

 

 

1 af 2 
2 af 2 
29 kommentarer
Vis kommentarer