Ekstra Bladet: 115, fit, fræk og frygtløs

Over 200 læsere, abonnenter, gæster og værter fejrede Ekstra Bladets fødselsdag

Redaktør Peter Sloth fra Flash havde en festlig samtale om 'kendisser' med klummeskribent Ditte Okman. Foto: Olivia Loftlund
Redaktør Peter Sloth fra Flash havde en festlig samtale om 'kendisser' med klummeskribent Ditte Okman. Foto: Olivia Loftlund

Tirsdag aften havde Ekstra Bladet inviteret sine læsere til 115-års fødselsdagsfest i 'Pressen' på Rådhuspladsen.

Mere end 200 gæster tog imod invitationen, og var i overordentligt godt festhumør. Der blev sludret igennem i køen, allerede inden dørene blev åbnet til en aften med masser af taler fra jourrnalister, interview med 'Tøffe', Hans Engell, Side-9 piger og husets graverjournalister på scenen og masser af underholdning og fortællinger om, hvad der foregår til dagligt i redaktionslokalerne på det nu 115 år gamle medie.

Alt sammen med behørigt tilbehør i form af en omgang skipper labskovs med sennep og rødbeder - og afsluttet med Side 9-piger, Nationen Live og en nyskrevet fællessang.

_ Jeg vil gerne møde nogle af den million mennesker, der bruger os  hver eneste uge, sagde Poul Madsen og uddelte bobler og velkomstdrinks. Foto: Olivia Loftlund
_ Jeg vil gerne møde nogle af den million mennesker, der bruger os hver eneste uge, sagde Poul Madsen og uddelte bobler og velkomstdrinks. Foto: Olivia Loftlund
 

Overvældet
- Jeg er overvældet over, at der kommer så mange, sagde avisens chefredaktør Poul Madsen, der havde valgt at invitere læserne til fest for at vise, at avisen stadig lever i bedste velgående. 

- Det er spændende at tale med nogle af den million mennesker, der hver uge læser vores nyheder, og en god anledning til at lære dem bedre at kende. Og vi har grund til at være stolte over at kunne fejre, at god journalistik kan gøre en forskel, sagde Poul Madsen, mens gæsterne begyndte at strømme ind i det tidligere trykkeri.

Og så var der Skipper Labskovs med hele udtrækket i pausen. Foto: Olivia Loftlund
Og så var der Skipper Labskovs med hele udtrækket i pausen. Foto: Olivia Loftlund
 

De andre er kedelige
Sven fra Sundby var en af de mange, der benyttede lejligheden til at møde menneskene og tankerne bag den avis, han har holdt, siden 1970.

- Når man får sådan en invitation, så er det da med at komme og se, hvad der gemmer sig bag den avis, jeg har valgt. Og jeg læser netop den, fordi den har den største underholdningsværdi. De andre aviser er kedelige, sagde han og så på sin hustru Merete, der tilføjede:

Ja, men jeg kommer nu mest på grund af Hans Engell - han er sat på til sidst i programmet, så jeg kan love, jeg bliver her og får det hele med, sagde hun.

Syng med på sangen ...

Her er sangen til Ekstra Bladets 115- års fødselsdag

I DAG ER DET

EKSTRA BLADETS

FØDSELSDAG

(Melodi: ’I dag er det …’)

Tekst: Hans Bjerregaard

Vort Ekstra Bladet har fødselsdag

Hurra hurra hurra

Vi tør jo der, hvor andre ti’r

Og uanset hvad andre si’r

Så vogter vi på magten for den lille mand.

 

I Presselogen får vi skænd

Hurra og pyt med det

For vi er dem, der peger på

At kongen ingen klæ’r har på

Og må gå bar hvis ikke Venstre punger ud.

 

Vi fylder vældig mange år

Hurra hurra hurra

På Side 2 er tonen klar

På Side 9 er pigen bar

Og på Nationen er der altid bølgegang.

 

Til sidst vi råber højt i kor

Hurra hurra hurra

Den lille mand, den store magt

En fremtid hvor vi holder vagt

Med vågent blik og kritisk sans og nytårstorsk.

Resten var fest, fadøl og masser af underholdning. Og vished om, at det ikke er sidste gang, Ekstra Bladet fejrer at være til.

Herunder kan du møde nogle af gæsterne.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Birgit Rasmussen, pensioneret frisør og Evan Harild, advokat Horsens

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund
 

- Vi har taget toget fra Horsens i går for at være med her i aften. Det var en overraskelse til Birgit, at jeg havde købt billetter og hun skulle være med til det her. For hun er vild med sport og især at læse om det i Ekstra Bladet. Så meget, at hun lægger et stykke slik på postkassen til avisbuddet om aftenen, og står op klokken 5.30 hver morgen, henter avisen og sætter sig ved køkkenbordet med en kop kaffe og en lille Fernet Branca -  og nyder sin avis, før jeg står op og vi spiser morgenmad sammen, inden jeg kører på arbejde, fortæller Evan.

- Ja, det er min yndlingsstund at slå avisen op og se, at Ekstra Bladet igen er først med de sportsnyheder om fodbold og håndbold, som er min helt store interesse. En overgang holdt vi BT, men de var alt for langsomme med sportsnyhederne, derfor skiftede vi, og det er for altid. Jeg elsker Ekstra Bladet, fastslår Birgit og tilføjer, at hun dog låner avisen ud til sine naboer.

- Men jeg tager lige sporten ud af avisen og gemmer den til mig selv, når de har set den, afslører hun.

 

Marcuz Petersen, 20 år og Mitz Pebré, 35 år fra Frederikssund

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

- Vi er med i aften, fordi familien inviterede os med. Det er hyggeligt at være sammen og hænge ud på den her måde. Vi bruger Ekstra Bladet i vores nyhedssøgen, og det er interessant at møde folkene bag det hele og høre historien om avisens udvikling. Det er jo ikke noget, man får mulighed for at være med til hver dag. Vi kan bedst lide Ekstra Bladet når I provokerer, tager skridtet videre end andre og på den måde får nogle diskussioner på bordet. Når I tør åbne debatter. Det er der brug for.

Regitze Harslund, 20 år Næstved og Mirabella Løvenbalk, 28 år Gentofte

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

- Vi bruger dagligt avisen til både nyheder og underholdning. De er sindssyg hurtige til at komme med nyhederne, og det er en meget let tone og let sprog, hvor vi alle kan være med. Det er interessant at møde nogle af de personerne bag.

Egon og Kirsten Jensen, Kastrup - og barnebarn Amanda

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund
 

Vi har abonneret på Ekstra Bladet i over 15 år, og det er spændende at få mere at vide om, hvordan man på avisen kommer frem til historierne og arbejder videre med dem. Vi synes begge, Ekstra Bladet er bedst, når I borer ned i et emne og afslører noget, andre helst vil holde sig fra. Vi er vilde med 'Vagthunden',den må gerne gø meget mere, siger de og fortæller, at de har taget deres 15årige barnebarn Amanda med, så hun også kan få en spændende oplevelse.

- Jeg læser avisen når den ligger hjemme på mine bedsteforældres bord, og vi har arbejdet med medier i skolen. Der har vi haft besøg af Poul Madsen, og jeg synes det er meget interessant at få endnu mere at vide om avisen og komme lidt tættere på, hvordan medierne arbejder. ½

Merete og Sven Madsen, Sundby

Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund
 

- Vi har holdt Ekstra Bladet siden 1970, og har stadig beholdt abonnement på papiravisen, mest på grund af sporten. Det er som regel en rigtig god avis, og da vi blev inviteret til det her, ville vi selvfølgelig meget gerne være med. Især på grund af, at hans Engell kommer. Han kommer til sidst, så vi er nødt til at tage hele festen med.

Kenneth Melchert, Amager

Foto:Olivia Loftlund
Foto:Olivia Loftlund
 

- Jeg er kommet her i trykkeriet på Ekstra Bladet, siden jeg var syv år gammel. Min far var maskinarbejder, og jeg fik lov til at være med ham på arbejde. Jeg har læst Ekstra Bladet nærmest lige siden. I dag er jeg pensionist.

- Jeg ville have været guldsmed, men så sagde min far til mig, at når folk ikke har penge, køber de ikke guld og smykker - men de køber sgu' altid deres avis, og så valgte jeg at blive typograf, og nu er jeg i den grad én af jeres læsere. I er bedst, når I taler for alle de mennesker, der ellers ikke kan komme til orde.

Se også:

Vi takker for tilliden og vil ydmygt arbejde på at blive endnu mere relevant for dig, siger Poul Madsen. Foto: Jakob Boserup Samfund Vi er klar til 115 år mere

0 kommentarer
Vis kommentarer