Ekstra Bladet bortvist fra muslimsk skolemøde

Uroen omkring den muslimske friskole, DIA Privatskole, på Nørrebro i København fortsætter

Mandag morgen dukkede en gruppe utilfredse forældre igen op foran skolen, der ligger tæt på Skt. Hans Torv på Nørrebro i København. Privatfoto
Mandag morgen dukkede en gruppe utilfredse forældre igen op foran skolen, der ligger tæt på Skt. Hans Torv på Nørrebro i København. Privatfoto

Ekstra Bladet blev onsdag aften vist bort og fulgt hele vejen ud gennem porten, da bladets journalist forsøgte at finde ud af, hvad der ligger til grund for den højspændte konflikt på den muslimske friskole, DIA Privatskole, på Nørrebro i København.

Ekstra Bladet kunne onsdag fortælle, hvordan 15-20 mænd – nogle af dem i sorte uniformer – fredag eftermiddag trængte ind på skolen, hvor de tog nøglerne fra skoleleder Michael Gravesen og smed ham ud fra hans eget kontor.

Ifølge skolelederen var der blandt andet tale om tre muslimske fædre til tidligere elever. En af dem var skolens tidligere bestyrelsesformand, Mohammed Errifi.

Vist bort fra møde

Onsdag aften holdt de utilfredse forældre et møde på Svanevej på Nørrebro, men da Ekstra Bladet mødte op ved mødets afslutning for at høre deres version af begivenhederne, blev det hurtigt afgjort, at gruppen ikke ville udtale sig.

Derefter blevet bladets journalist og fotograf meget bestemt bedt om at forlade stedet.

Forinden lykkedes det dog at få en af mødedeltagerne i tale. Manden, der ikke opgav sit navn, præsenterede sig som forældre på skolen.

Han fortalte, at man var utilfreds med ledelsen af skolen og ønskede at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, men det skulle skolens ledelse have afvist.

Fyrer lærere
Den anonyme forældre fortalte også, at skoleleder Michael Gravesen så sent som lørdag skulle have fyret flere lærere, som havde givet udtryk for, at skolen blev nødt til at lytte til de utllfredse forældre.

Det lykkedes dog ikke Ekstra Bladet af få svar på, hvad utilfredsheden bunder i, før journalist og fotograf blev vist bort.

Det var ikke onsdag aften muligt at kontakt til skoleleder Michael Gravesen for at få hans kommentar til de fremført påstande.

Delte meninger
Flere forældre til børn på skolen har i løbet af onsdagen kontaktet Ekstra Bladet. Både forældre, der er utilfredse og forældre, som støtter skoleledelsen. De sidste fremfører bl.a., at fagligheden er kommet i fokus, og at det er blevet mere 'trygt' at gå på skolen, efter at Michael Gravesen tiltrådte som skoleleder i august.

Tidligere onsdag fortalte Michael Gravesen, at der er tale om forældre, der har modarbejdet skolen.

Bøller
- Der er simpelthen nogle forældre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. Men de har fået at vide, at det her er Danmark - og at de bare kan holde sig væk. Når de oven i købet begår forbrydelser og bryder ind på skolen. Så kan man jo ikke snakke med sådan nogle folk.

- Vi overholder friskoleloven og de regler, som er forbundet med loven. Det bliver vi ved med -  og det er de åbenbart utilfredse med. Men det vil vi ikke finde os i, så de må finde en anden skole at lave ballade på, siger Michael Gravesen.

Under tilsyn
DIA Privatskole er for øjeblikket under tilsyn af Styrelsen for Undervisning og kvalitet.

Det har heller ikke været muligt at få et interview med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Men i en mail skriver Undervisningsministeriets presseafdeling:

'Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyser, at skolen er i tilsyn, og at styrelsen er bekendt med de aktuelle forhold på skolen, som indgår i styrelsens tilsyn'.