Ekstra Bladet: Derfor sætter vi fokus på #metoo

 

For et år siden spurgte jeg nyhedsredaktøren på eb.dk, hvad det var med det der #metoo. Det vidste han ikke, men det kunne han da finde ud af. Snart rullede vi derudaf sammen med alle andre medier med historier om Harvey Weinstein og en række andre Hollywood-stjerner, som blev beskyldt for overgreb. Og herhjemme kom det også mest til at handle om filmbranchen.

Men nu er der gået et år, og vi skal videre.

På Ekstra Bladet synes vi, det rager os alle, hvordan vi omgås hinanden. Det må aldrig være en mere magtfuld person eller en dårlig kultur, der sætter dine grænser. Det skal altid være let at sige fra. #metoo handler ikke kun om rent kriminelle forhold. Det handler i høj grad også om den dag på studiet eller på arbejdet, hvor du går hjem med en dårlig fornemmelse, fordi du er havnet i en uigennemskuelig gråzone med sexistiske undertoner. Det kan ske for både mænd og kvinder.

Da folkene fra filmselskabet Meta Film spurgte os her på Ekstra Bladet, om vi vil være med til at sparke bolden videre til alle brancher, slog vi til. Meta Film har lavet en konkret og kontant guide til arbejdsgiverne og et super realistisk undervisningsmateriale til skolerne. Her genfortæller danske skuespillere virkelige #metoo-historier, som eleverne kan diskutere ud fra.

En kollega sagde på et tidspunkt til mig, at #metoo har gjort det nemmere for ham at tale med sine teenagebørn om, hvornår og hvordan man sætter grænser. #metoo har simpelthen givet en anledning og en platform for den samtale, som ikke var der før.

Det momentum skal vi holde fast i. Derfor bringer Ekstra Bladet i disse dage en række artikler, som sætter fokus på, hvordan vi sammen kan gøre #metoo til #wedo.

Det er nu, både kvinder og mænd skal turde sige fra, hvor vi før har tiet.

Få billet til #METOO-event

Mandag den 8. oktober inviterer Meta Film og Ekstra Bladet til et stort event i Imperial i København kl. 16-18. Her sætter vi fokus på emnet med gæster på scenen og du kan være heldig at få 2 billetter. Send en mail til ebvind@eb.dk. Skriv '#wedo' i emnefeltet. Billetterne fordeles efter først til mølle, og de heldige får direkte besked pr. mail.

Hovedtaler er Helle Thorning-Schmidt der i dag kæmper børnenes sag som direktør for Save the Children International.

 

PROGRAM

Dørene åbner 15.30, hvor der serveres snacks og drikkevarer. Selve programmet starter præcis kl. 16.15

Intro og velkomst v. værterne chefredaktør Karen Bro og jurist og debattør Nima Zamani

Åbningstale v. Helle Thorning-Schmidt

Interview om krænkelseskultur og gråzoner med debattør Lior Foighel og kønsforsker Kenneth Reinicke

Interviews med skuespillere Thure Lindhardt og Sarah Boberg om hvad magt gør ved os

Lancering af #metoo undervisningsmateriale undervisningsminister Merete Riisager og to skoleelever debatterer en case fra materialet

Præsentation og lancering af CEO guide Erhvervspsykolog Louise Dinesen og forhandlingskonsulent Marianne Molin om håndteringen af de svære sager

Afslutningstale CEO Meta Foldager sender os hjem med et brag