Ekstra Bladet-effekten: DR's mangfoldigheds-konsulent stopper

Efter flere ugers kritik stopper Gitte Rabøl som mangfoldigheds-konsulent i DR

Forsiden på Ekstra Bladet 1. august 2017
Forsiden på Ekstra Bladet 1. august 2017

Danmarks Radio er netop blevet en mangfoldigheds-konsulent fattigere. Sent søndag aften meddeler DR, at Gitte Rabøl stopper.

Bruddet med DR sker efter flere ugers kritik af, at DR har ansat Gitte Rabøl som mangfoldigheds-konsulent til en årsløn på 2,1 millioner kroner.

'Gitte Rabøl har i dag opsagt sin ansættelsesaftale med DR med sit aftalte varsel på tre måneder - det vil sige med virkning fra udgangen af november 2017,' skriver DR i en pressemeddelelse.

Jobbet kom i stand efter, at Gitte Rabøl sidste år meddelte, at hun ville stoppe som mediedirektør og dermed træde ud af direktionen. I stedet blev hun hyret ind til at arbejde som mangfoldigheds-konsulent i et år. Og det til den samme løn, som da hun var direktør.

DR-chef sagde selv op: Kvart million i fratrædelse

Men efter Ekstra Bladet har afsløret, at Gitte Rabøl var hyret som mangfoldigheds-konsulent af bestyrelse og direktion har kritikken haglet ned over DR. Blandt andet har professor i ledelse Anders Drejer sagt:

– Når man siger op, vil man væk. Jeg kan slet ikke forstå, at hun har accepteret det. Med mindre hun har brug for mange penge; fordi det er mange penge, hun får. Og hvad får organisationen ud af en person, som gerne vil væk? Forventer de at få den samme indsats ud af det, som en person der er motiveret for at være i organisationen? Det er meget mærkeligt, siger han og fortsætter:

'Formanden for DRs bestyrelse, Michael Christiansen, beklager Gitte Rabøls beslutning, men forstår og anerkender helt baggrunden for beslutningen.'

'Det er aftalt med Gitte Rabøl, at hun på DRs bestyrelsesmøde den 14. september 2017 giver en statusredegørelse for det hidtidige arbejde og deltager i en drøftelse af det videre arbejde.'

DR-formand på grillen: Jeg er meget ked af den kritik

'Gitte Rabøl afslutter derved sit arbejde og stilles frit i den resterende opsigelsesperiode,' lyder det i den meget kortfattede pressemeddelelse.