Ekstra Bladet i Malaga med Magnus' forældre: Vi har krammet, råbt og grædt

Million-indsamling kunne ikke redde otte-årig kræftramt dreng

Julie Eid og Jeppe Andersen fortalte Ekstra Bladet i Malaga om sønnen Magnus' sidste tid. Foto: Line Ritz
Julie Eid og Jeppe Andersen fortalte Ekstra Bladet i Malaga om sønnen Magnus' sidste tid. Foto: Line Ritz

30.000 mennesker har fulgt Magnus Andersen Eids kamp mod kræften på Facebook, men torsdag morgen fik de den triste besked om, at den otte-årige dreng var død.

Hans forældre havde ellers formået at samle 1,6 millioner kroner ind, så han kunne få alternativ behandling i udlandet, men lægerne i spanske Malaga nåede aldrig at sætte behandlingen i gang. Magnus døde natten til torsdag.

– Vi har brugt hele dagen på at kramme ham, grædt og råbt, siger Jeppe Andersen til Ekstra Bladets udsendte reporter i Malaga.

Magnus var opgivet af de danske læger, der havde fortalt familien, at de blot kunne forlænge drenges liv – ikke redde det – så derfor havde Jeppe Andersen og Julie Eid søgt efter alternativer i udlandet.

Valget faldt på en amerikansk behandlingsmetode, der også tilbydes i Spanien, så i mandags fløj familien til Malaga.

Miraklet udeblev
Håbet skulle tændes i en bygning, der mere minder om et lejlighedskompleks end et hospital, men miraklet udeblev. Nu er er der kun den barske virkelighed tilbage for Jeppe og Julie.

Læge Juan Francisco Martinez Canca fortæller om Magnus' tilstand ved ankomsten til hospitalet. (Foto: Line Ritz)

– Magnus bliver fløjet hjem på lørdag, hvor vores bedemand henter kisten i lufthavnen, siger Julie Eid og holder en lang pause.

– Og så skal vi så til at arrangere en begravelse, siger Julie, der også skal tage stilling til, hvad resten af de indsamlede penge skal gå til.

Magnus får et kys inden mandagens afrejse til Malaga. Torsdag morgen døde han i Spanien. Foto: Mogens Flindt
Magnus får et kys inden mandagens afrejse til Malaga. Torsdag morgen døde han i Spanien. Foto: Mogens Flindt

Magnus’ forældre vil gerne tilbyde pengene til andre familier i samme situation, men det tillader reglerne umiddelbart ikke.

– De ubrugte midler skal gå til forskning i kræft. Det er allerede skrevet ned i vores anmeldelse til Indsamlingsnævnet, så der ikke vil opstå tvivl om pengene, siger Valentina Crast, der har været talsperson for familien i den svære tid.

Hun oplyser, at der endnu ikke er fuldt overblik over, hvor mange af de indsamlede penge der hidtil er blevet brugt. Men alene turen til Malaga i privatfly kostede omkring 125.000 kroner. Til gengæld nåede den omkostningstunge del – selve behandlingen på privatklinikken i Malaga – desværre ikke at gå i gang.

Et regnskab for alle udgifter i forbindelse med indsamlingen Fighting for Magnus (Miv) skal senest offentliggøres i august 2016.

Julie Eid læste Brd. Løvehjerte for Magnus samme aften som han døde. Foto: Mogens Flindt Nyheder Kræftramte Magnus' sidste timer: Mor læste Brdr. Løvehjerte

12 kommentarer
Vis kommentarer