Ekstra Bladet i Tórshavn: Udsigterne til solformørkelse er skyede

DMI fortæller, at vi lever på et meget spinkelt håb, hvad angår udsynet til dagens solformørkelse

(Desværre ikke et billede fra i dag. Det er et arkivfoto taget af Sanne Vils Axelsen)
(Desværre ikke et billede fra i dag. Det er et arkivfoto taget af Sanne Vils Axelsen)

TÓRSHAVN, FÆRØERNE (Ekstra Bladet): - For at være helt ærlig, så lever vi jo mest på håbet rent vejrmæssigt. Hvis der ikke var solformørkelse i dag, så ville vi jo bare sige, at det bliver en grå og overskyet dag, siger Anni Bodholdt, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

De ærlige ord kradser lidt i hjertet, men faktum er desværre, at det bliver meget svært at se dagens længeventede solformørkelse.

- I Nordjylland, tror jeg, det bliver helt umuligt. Her er der både nogle mellemhøje skyer og nogle høje skyer, som ligger og generer. Der kommer også regn i regionen her til formiddag, siger Anni Bodholdt.

- Betyder det, at resten af landet kommer til at have frit udsyn?

- Nej, desværre ikke. De høje skyer ligger nemlig over hele landet, og det er meget svært at sige, om de tillader solen at kigge frem. Jeg tror dog, at man i det meste af landet kommer til at kunne se, at det bliver mørkere, men det er desværre svært at sige med sikkerhed, siger den vagthavende meteorolog til Ekstra Bladet fredag morgen.

GRAFIK: Sådan opstår en solformørkelse

Færøerne ser grå ud
Ekstra Bladet sender live fra solformørkelsen på Færøerne, hvor dagen bliver sort, selv om skyerne vist desværre dækker himlen.

- Der ligger nemlig et stort lavtryk, som er ved at passere, og jeg synes, det ser temmelig gråt ud. Der ligger nemlig også en del byger ind over øerne om formiddagen, men måske kan der komme opklaringer nogle steder, siger den vagthavende meteorolog hos DMI Anni Bodholdt.

Temperaturerne på Færøerne ligger mellem fire og seks grader, men det bliver koldere ud på dagen. Det samme gør det i Danmark.

- I Danmark ligger temperaturerne mellem seks og ti grader, men i nat kommer der en koldfront, som sender weekenden ud i et koldt gys. Mest fordi der kommer til at blæse en jævn til hård kuling, som får det til at føles rigtig koldt.

Derfor kan der også falde lidt sne og slud i Danmark henover weekenden og især natten til søndag. Foråret ser dog heldigvis ud til at komme tilbage i næste uge.

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere