Ekstra Bladet i Ungarn: Nu lukker de grænsen

De ungarske myndigheder har netop lukket for grænsen til Serbien

RÖSZKE (Ekstra Bladet): De ungarske myndigheder har i eftermiddag kort efter kl. 16.30 lukket for grænsen til Serbien.

Dermed er et højt antal navnlig syriske flygtninge afskåret fra at benytte denne adgang, den såkaldte Balkan-rute, til Nordeuropa.

Se hegnet her. (Video: Mette Pedersen).

Det var ellers varslet, at lukningen af Ungarns primære grænseovergangen til Serbien først ville ske fra fra midnat.

Samfund - 14. sep. 2015 - kl. 11:18 Ungarn gør klar til at lukke grænsen

- Det kommer bag på mange. Et massivt opbud danner front ved en overgang ved et bane-legeme, så flygtningene ikke længere har adgang. Jeg har netop set de formentlig to sidste familier passere, men nu er der lukket. Folk står og ser fortabte ud. De måber. Politi og militær er massivt til stede og der er helikoptere i luften, siger Ekstra Bladet udsendte medarbejder fra den ungarske side af grænsen.

Ungarn fungerer for mange som transitland på vej mod Vest- og Nordeuropa, men det lader til at være slut nu.

- Familie med små børn er netop strandet på den serbiske side af grænsen - der er begyndt at samle sig en større gruppe. Mens politiet har dannet en menneskelig mur, bygges et hegn færdigt, lyder det fra Ekstra Bladets medarbejder.

Ungarn har i ugevis bygget fysiske barrierer - især pigtrådshegn - der skal holde flygtninge ude, men der har stadig været steder, hvor folk har kunnet få adgang fra Serbien.

Den grænseovergang, der netop et blevet lukket, er den mest populære rute, som flygtninge og migranter bruger til at komme ind i landet.

Se også: På flugt gennem Europa: IS bankede på min dør

Kaos ved grænseovergangen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Foto: Rasmus Flindt Pedersen 112 - 14. sep. 2015 - kl. 05:19 Efteråret truer: Venter i torden, regn og blæst

(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Flugt - 12. sep. 2015 - kl. 21:50 Kaos ved Ungarns grænse: Vrede flygtninge løber fra politiet

Ungarns premierminister meldte mandag ud, at landet fremadrettet ville behandle flygtninge som kriminelle. Se indslaget her. 

1 af 5 Politiet har netop lukket for at flygtninge kan passere den jernbane, der gav adgang til Ungarn. Foto: Mette Pedersen
2 af 5 
3 af 5 Ekstra Bladet er til stede i Röszke, der ligger lige ved grænsen mellem Serbien og Ungarn. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
4 af 5 To unge syrere ved grænsen mellem Serbien og Ungarn. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
5 af 5 
178 kommentarer
Vis kommentarer