Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladet opdagede alvorlig fejl: Nu må Hossain bo i Danmark

På grund af en fejl begået af de danske myndigheder blev en familie fejlagtigt adskilt i fire år. Men nu har Hossain Ahmadi endelig fået opholdstilladelse i Danmark

Myndighederne begik en alvorlig fejl i behandlingen af Hossain Ahmadis sag. Fire år senere har han endelig fået lov til at leve i Danmark sammen med sin familie. Foto: Henning Hjorth
Myndighederne begik en alvorlig fejl i behandlingen af Hossain Ahmadis sag. Fire år senere har han endelig fået lov til at leve i Danmark sammen med sin familie. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Samfund

Det endte godt.

For nyligt dumpede et altafgørende brev ind af døren hos den danske læge Zahra Rezai og hendes mand, Hossain Ahmadi.

Brevet var kulminationen på en lang kamp mod de danske myndigheder, som fire år tidligere ved en fejl havde nægtet Zahra, Hossain og deres søn at leve sammen i Danmark.

Det indeholdt nemlig en godkendelse af parrets anmodning om familiesammenføring; Hossain måtte nu blive hos sin familie i Danmark.

- Da jeg læste linjen, hvor der stod, at han havde fået opholdstilladelse, blev jeg vildt glad. Jeg oversatte det for min mand, og vi krammede hinanden, fortæller en tårevædet Zahra Rezai.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Parret kom den lange vej fra Aarhus til København for at overbringe den glædelige nyhed personligt til Ekstra Bladets journalister. Foto: Henning Hjorth
Parret kom den lange vej fra Aarhus til København for at overbringe den glædelige nyhed personligt til Ekstra Bladets journalister. Foto: Henning Hjorth

Inden fejlen blev opdaget, og Hossain Ahmadi fik godkendt sit visum, satte Zahra Rezai ord på den svære situation.

Annonce:

Alvorlig fejl
Ægteparret er kommet hele vejen fra Aarhus for at besøge Ekstra Bladets redaktion i København og overbringe den glædelige nyhed. Det var nemlig først, da Ekstra Bladet gik ind i deres sag og opdagede fejlen, at myndighederne erkendte, at noget var gået galt.

Fejlen resulterede i, at Hossain i årevis var strandet i en flygtningelejr i Grækenland, mens han i virkeligheden skulle have været i Danmark med sin familie.

Men i juli i år fik han lov til at komme hertil på et besøgsvisum og har altså nu fået godkendt sin opholdstilladelse.

- Det har kostet os flere år af vores liv, siger Zahra Rezai, der til daglig arbejder som læge.  

- Men vi er glade for, at vi nu har mulighed for at komme videre. At vi ikke længere er låst fast. Den her opholdstilladelse er en god start på det liv, vi skal have sammen, fortsætter hun.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen ...

Sådan skete fejlen

I 2017 levede parret op til alle krav om familiesammenføring undtagen ét: Kravet om, at man som ansøger skal have besøgt Danmark mindst én gang.

Derfor fik de afslag, men blev vejledt om at søge om visum til Hossain, så han kunne leve op til besøgskravet og herefter opnå familiesammenføring.

Det er praksis hos de danske myndigheder, at man herefter får tildelt visum, når man søger og kun mangler at opfylde det krav.

Alligevel fik Hossain ved en fejl afslag, fordi ambassaden overså, at han søgte visum for at opnå familiesammenføring - selvom Zahra skrev netop dette som begrundelse i invitationen til visumansøgningen.

Derfor mistænkte parret ikke, at afslaget havde noget med det at gøre og klagede ikke. De fortsatte deres langdistanceforhold med at mødes på rejser i udlandet, men i starten af 2019 blev Zahra gravid.

Derfor søgte Hossain Ahmadi nu endnu engang om visum, så han kunne deltage i fødslen. Igen fik han afslag, denne gang med begrundelsen, at der var gået for lang tid, siden parret sidst havde søgt om familiesammenføring.

Dermed overså myndighederne endnu engang, at Hossain allerede i 2017 havde søgt og levet op til kravet for visum, og at der derfor ikke var gået for lang tid mellem de to første ansøgninger.

Alt er forandret
Og det gode liv er allerede til at tage og føle på i hjemmet i Aarhus.

- Før var jeg stresset og bekymret hele tiden. Især for vores søn, som ikke havde en nær kontakt til sin far, fortæller Zahra Rezai.

Annonce:

- Nu kan de være sammen. Mit barn kan lege med sin far, og hver gang han ser på ham, stråler han af glæde.

Hossain er for få uger siden begyndt til danskundervisning.

- Vi arbejder på, at han skal blive god til dansk, komme videre i uddannelsessystemet og få et arbejde, siger Zahra Rezai.

Hans opholdstilladelse gælder i to år, hvorefter han skal søge om den på ny. Og med de gældende danske regler er der lang vej til permanent ophold.

Alligevel er parret fortrøstningsfulde. Som de sagde til hinanden den dag i september, hvor brevet landede i postkassen:

- Det endte godt.

Sådan så det ud, da Hossain blev genforenet med sin hustru og deres søn i Københavns Lufthavn i juli.

Billedgalleri

Foto: Linda Johansen
Abbas lyste op i et smil, da han så sin far igen. Foto: Linda Johansen
Hossain var rørt til tårer over gensynet. Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: