Ekstra Bladets journalister hædret med pris

Foreningen for undersøgende journalistik overrækker pris til fem af Ekstra Bladets journalister

Fortællingen om 29-årige Lise Korsgaard, der blev udstillet på en udenlandsk pornohjemmeside, er bare en af mange afsløringer der er kommet ud af Fri Adgang kampagnen. Mød Lise Korsgaard her.

Står kameraet i soveværelset åbent til hele verden, og er der password på harddisken med de private breve og bankoplysninger? Det er gode spørgsmål, men hvad er svaret, når efterhånden hele Danmarks befolkning er online og tusindvis af mennesker har koblet privatlivet direkte på nettet uden beskyttelse.

I flere måneder har Ekstra Bladets fem journalister Thomas Gösta Svensson, Anders Ejbye-Ernst, Alexander Sokoler, Steffen Moses og Jens Christian Hillerup givet læsernes svaret i den omfattende og undersøgende journalistiske kampagne Fri Adgang. Deres arbejde blev her til aften belønnet, da Foreningen for Undersøgende Journalistik overrakte FUJ-prisen til Ekstra Bladets journalister.

Projektet Fri Adgang har gennem metodisk og grundig research påvist, hvordan internet-kriminelle uden problemer kan skaffe sig adgang til følsomme og personlige informationer hos danskerne. Men den har også tilbudt burgerne løsninger til de digitale udfordringer, som online-kulturen uundgåeligt bringer med sig.

På ekstrabladet.dk har brugere således kunne teste deres egen it-sikkerhed ved hjælp af en app udviklet til formålet, der går brugerens data igennem

Nyskabende
I sin begrundelse fandt FUJ, at projektet benyttede sig af nyskabende journalistik og var et skoleeksempel på, hvordan man i fremtiden kan arbejde med datajournalistik journalister og fagpersoner på tværs.

- Vi er taknemmelige for at være på en avis, hvor man stadig tror på undersøgende journalistik, og derfor giver plads til den tid, det tager at lave det, siger Thomas Gösta Svensson, der er en af journalisterne bag projektet.

Ekstra Bladets journalister vandt i kategorien ’Avis’ i en pulje med fire nominerede projeklter. 

Se også: 76 sundhedsansatte afsløret: Går på digitalt rov i dine journaler

Se også: 76 sundhedsansatte afsløret: Går på digitalt rov i dine journaler Se også: Kommune skrotter skandale–system

Kiropraktor Claus Dam Nielsen oplevede tidligere i år, hvordan it-kriminelle forsøgte at afpresse hans arbejdsplads ved at kryptere kiropraktorklinikkens data. Heldigvis havde de sørget for at lave backup, og de gav derfor ikke efter for afpresningen (Foto: Linda Johansen). Vagthund Claus' computer blev 'kidnappet'

Se også: It-kriminelle har adgang til forsikringskunders data

44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere