Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladets journalister hædret med pris

Foreningen for undersøgende journalistik overrækker pris til fem af Ekstra Bladets journalister

Fortællingen om 29-årige Lise Korsgaard, der blev udstillet på en udenlandsk pornohjemmeside, er bare en af mange afsløringer der er kommet ud af Fri Adgang kampagnen. Mød Lise Korsgaard her.
Annonce:
Følg Samfund

Står kameraet i soveværelset åbent til hele verden, og er der password på harddisken med de private breve og bankoplysninger? Det er gode spørgsmål, men hvad er svaret, når efterhånden hele Danmarks befolkning er online og tusindvis af mennesker har koblet privatlivet direkte på nettet uden beskyttelse.

I flere måneder har Ekstra Bladets fem journalister Thomas Gösta Svensson, Anders Ejbye-Ernst, Alexander Sokoler, Steffen Moses og Jens Christian Hillerup givet læsernes svaret i den omfattende og undersøgende journalistiske kampagne Fri Adgang. Deres arbejde blev her til aften belønnet, da Foreningen for Undersøgende Journalistik overrakte FUJ-prisen til Ekstra Bladets journalister.

Annonce:

Projektet Fri Adgang har gennem metodisk og grundig research påvist, hvordan internet-kriminelle uden problemer kan skaffe sig adgang til følsomme og personlige informationer hos danskerne. Men den har også tilbudt burgerne løsninger til de digitale udfordringer, som online-kulturen uundgåeligt bringer med sig.

På ekstrabladet.dk har brugere således kunne teste deres egen it-sikkerhed ved hjælp af en app udviklet til formålet, der går brugerens data igennem

Nyskabende
I sin begrundelse fandt FUJ, at projektet benyttede sig af nyskabende journalistik og var et skoleeksempel på, hvordan man i fremtiden kan arbejde med datajournalistik journalister og fagpersoner på tværs.

- Vi er taknemmelige for at være på en avis, hvor man stadig tror på undersøgende journalistik, og derfor giver plads til den tid, det tager at lave det, siger Thomas Gösta Svensson, der er en af journalisterne bag projektet.

Ekstra Bladets journalister vandt i kategorien ’Avis’ i en pulje med fire nominerede projeklter. 

76 sundhedsansatte afsløret: Går på digitalt rov i dine journaler

76 sundhedsansatte afsløret: Går på digitalt rov i dine journaler Kommune skrotter skandale–system

Claus' computer blev 'kidnappet'

It-kriminelle har adgang til forsikringskunders data

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: