Ekstra Bladets læsere hjalp ofrene i Nepal

Dansk Folkehjælp er i færd med at bygge 500 nødboliger til jordskælvsofre

Dansk Folkehjælp er nu i gang med at bygge 500 nødboliger. Foto: Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp er nu i gang med at bygge 500 nødboliger. Foto: Dansk Folkehjælp

Ekstra Bladets læsere har gjort en forskel for ofrene efter de voldsomme jordskælv i Nepal tidligere i år.

Dansk Folkehjælp har netop lavet status på den indsamling for katastrofens ofre, som Ekstra Bladet har støttet ved at bringe en række artikler om den kaotiske sitauation. i Nepal efter kraftige jordskælv i april og maj.

– Vores indsamling er gået over vores forventning, vi har således nu indsamlet 3,2 mio. kr, siger Klaus Nørlem, Dansk Folkehjælp. Udover indsamlingen har faglige organisationer og private fonde også bidraget med støtte, ligesom organisationens tyske søsterorganisation ASB også har støttet indsamlingen.

– Vi er glade for at kunne give hjælpen, fordi der virkelig er brug for den i Nepal. Dansk Folkehjælp har med sine hurtigt opførte huse vist, at hver en krone kan gøre gavn, siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

Indtil videre har Dansk Folkehjælp i samarbejde med en tysk søsterorganisation distribueret 1,000 emergency kits (presenninger/telte) som anvendes som midlertidigt tag over hovede til 1,000 familier - ca. 5-6,000 personer i distriktet Sindhulpalchok:

Lige nu bygger Dansk Folkehjælp for de indsamlede midler 500 nødboliger. Boligerne bliver i forhold til tidligere katastrofer udvidet fra 14 m2 til nu 18 m2, samtidig med at de skal isoleres, fordi der kan forekomme kulde og snefald.

– I al beskedenhed er Dansk Folkehjælps nødhjælp bæredygtig. Det er lokalsamfundet som sammen med os udvælger de mest udsatte familier som er målet for vores indsats, vores byggematerialer indkøbes i nærsamfundet og er med til at styrke den lokale økonomi. Vi bruger ud over 2 internationale eksperter kun lokalarbejdskraft som skaber beskæftigelse i lokalområdet for vores indsats, siger Klaus Nørlem.

1 af 2 Foto: Jan Jhær
2 af 2 Dansk Folkehjælp er nu i gang med at bygge 500 nødboliger. Foto: Dansk Folkehjælp
0 kommentarer
Vis kommentarer