Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladets Poul Madsen: Sådan reagerer vi på fogedforbud

Det er en politistat værdig, siger den ansvarshavende chefredaktør

Her forklarer Poul Madsen, hvordan Ekstra Bladet forholder sig nu
Annonce:
Følg Samfund

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør er forundret over, at det er lykkedes for PET at få nedlagt fogedforbud mod at omtale indholdet af Morten Skjoldagers bog om tidligere PET-chef Jakob Scharfs syv år i efterretningstjenesten.

- Vi har ikke skrevet noget, der på nogen måde kompromitterer PET eller deres hemmeligheder. Det kunne vi ikke drømme om, da vi har stor respekt for PETs arbejde, siger Poul Madsen.

Kendelsen blev afsagt ved et retsmøde natten til lørdag, hvor Ekstra Bladet ikke var tilstede, da hverken sagsøgeren PET eller dommeren havde givet Ekstra Bladet besked.

Praktisk er det ikke muligt at efterkomme dommerens kendelse:

- Kendelsen blev afsagt på et tidspunkt, hvor avisen var trykt og distribueret ud til over 5.000 salgssteder og vores abonnenter, så det løb er kørt, siger den ansvarshavende chefredaktør.

Annonce:

- I vores elektroniske udgaver af avisen har vi nu sløret den side som omtaler bogen. Her vil man nu opleve et skilt hen over artiklen: 'Censureret af PET'.

Allerede i går omtalte ekstrabladet.dk i to netartikler indholdet af bogen efter nøje overvejelser. Det skete længe før kendelsen blev afsagt. Kendelsen tager ikke stilling til, om Ekstra Bladet har videregivet fortroligt materiale i de to tekster, men Ekstra Bladet har nu lagt sorte bjælker hen de dele af teksten, der omtaler bogen. 

PET-bogen: Her er dens forbudte hemmeligheder

Forbudt bog afslører: Det vidste PET om Sass

- Sagen er absurd, fordi vi netop har anonymiseret indholdet, så det på ingen måde kan skade PETs arbejde, siger den ansvarshavende chefredaktør.

- Det her er metoder der er en politistat værdig, hvor man i ly af natten bedriver censur mod den frie og uafhængige presse.

Det er i øvrigt stadig uvist om der overhovedet står noget ulovligt i bogen 'Syv år for PET', da hverken efterretningstjenesten eller dommeren, der har afsagt fogedforbud mod både bogen, Ekstra Bladet, Radio 24/7 og 40 boghandlere har læst den.

Fogedforbudene er alene afsagt, fordi PET på baggrunden af forlaget Peoples Press' foromtale af bogen frygter, at der kan stå noget kompromitterende.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: