Ekstrem-Thure har løbet 250 km: - Jeg har mest ondt i kæben

Thure Kjærs 400 kilometer lange løbetur langs den danske vestkyst, har givet ham smerter et uforudset sted

Thure Kjær er i godt humør, selv om han har 150 kilometer igen af sin tur (Foto: Jesper Halvorsen)
Thure Kjær er i godt humør, selv om han har 150 kilometer igen af sin tur (Foto: Jesper Halvorsen)

Uden mad og drikke, duer helten ikke.

Det gælder især, når man som Thure Kjær har begivet sig ud på en løbetur, der ville give de fleste sidestik.

Thure Kjær er lige nu i gang med at løbe fra Blåvand til Skagen, langs stranden på den danske vestkyst. Det er en tur på 400 kilometer, som han har tænkt sig at løbe på 72 timer.

Det kræver masser af energi, og derfor er Thure Kjær nødt til at spise, imens han løber. Og det er kommet bag på ham, hvor hårdt det er.

- Jeg har lidt betændelse i akillessenen, og jeg har prikket en enkelt vabel, og det er ikke noget problem. Men jeg har fået ondt i kæben, fordi jeg skal spise hele tiden, og det er ikke rart, siger han til Ekstra Bladet.

I løbet af natten, har det knebet med at få mad ned, og det resulterede i, at Thure måtte stoppe med at løbe.

- Når jeg ikke spiser, så kommer der et slip senere, hvor min min krop ikke har noget at arbejde med. Da det ramte, så mistede jeg al min energi. Samtidig var sandet vådt og tungt at løbe i, så jeg var nede at gå, og så kom jeg efter tidsplanen, siger Thure Kjær til Ekstra Bladet.

Se også: Løber ni marathon i træk og går på værtshus

Næste mål er mors kødgryder

Lørdag morgen mødte Thure Kjær en fisker på sin vej op langs vestkysten. Han gav ham noget røget laks, og det var med til at kickstarte Thures appetit.

- Jeg fik 300 gram røget laks, som jeg spiste i en mundfuld, det var virkelig lækkert. Jeg har spist mange pomfritter og pølser indtil nu, så at få noget andet, var med til, at jeg fik min appetit tilbage, siger Thure Kjær til Ekstra Bladet.

Næste stop på den lange tur er ved Thorup Strand, hvor Thures mor står klar med hjemmelavet mad.

Ender som film

Med på turen har Thure Kjær en fotograf, som skal filme stabadserne og alt det, som ikke lige går som planlagt. Det skal ende ud i en film, som skal vises på Danish Adventure Film Festival i København til december.

Før Thure Kjær kan kalde sig filmstjerne, skal han først løbe de omkring 150 kilometer, som han har tilbage, før han når i mål i Skagen.

Thure Kjær forventer at være i mål på søndag omkring kl. 15.20

1 af 4 Thure holder en tiltrængt pause ved Thorup Strand. Han skifter sokker, hver gang han kan komme til det. (Foto: Jesper Halvorsen)
2 af 4 Thure Kjærs mor har lavet pastasalat til ham. Det er et tiltrængt afbræk fra den normale kost, som primært har bestået af pomfritter og pølser. (Foto: Jesper Halvorsen)
3 af 4 Ruten som Thure var oprindeligt 380 kilometer lang, men fordi han måtte løbe en omvej på grund af en militærøvelse ved Oksbøl, ender han med at løbe omkring 400 kilometer (Foto: Stinky feet Project)
4 af 4 Thure Kjær er i godt humør, selv om han har 150 kilometer igen af sin tur (Foto: Jesper Halvorsen)
55 kommentarer
Vis kommentarer