Ekstremt dyreplageri: Haj slæbt til døde efter speedbåd i meget høj fart

Vi advarer mod meget stærke billeder - de tre gerningsmænd kan nu ifølge CNN forvente en høj straf for deres dyreplageri

I en voldsom video, der er gået viralt, kan man se tre unge mænd fra staten Florida i USA, der griner og joker, mens de slæber en haj efter en speedbåd i meget høj fart. Hajen døde naturligvis af det ekstreme dyreplageri, og de tre unge mænd kan nu ifølge CNN forvente sig høje straffe for deres dyreplageri.

Michael Wenzel, 25, Robert Lee Benac, 28 og Spencer Heintz på 23 år blev alle tre tiltalt for to tilfælde af dyre-mishandling. Det skriver Florida Fish and Wildlife Conservation Commision.

Desperat dødskamp
Dyre-organisationen begyndte at undersøge videoen, da den i juli måned spredte sig med lynets hast på de sociale medier i USA. På videoen, hvor man ser hajens desperate dødskamp, mens den i fuld fart bliver slæbt efter speedbåden, siger en af mændene med et smil på læben:

- Hajen ser næsten død ud nu.

De skød først hajen
Ifølge undersøgelserne fandt man frem til, at hajen først blev skudt, før den halvdød blev slæbt efter speedbåden.

- Fordi de først skød hajen, er de faktisk blevet tiltalt for to tilfælde af dyre-mishandling, fortæller Robert Klepper fra Florida Fish and Wildlife Conservation Commision.

Klepper mener i øvrigt, at den type dyre-mishandling, de er tiltalt for, kan give helt op til fem års fængsel og en bøde på op til 63.000 kroner.

Manglende respekt for et dyr
Det var den kendte fisker Mark Quartiano, der også går under navnet 'Mark the Shark', der især skabte opmærksomhed omkring videoen, da han lagde den ud på sin facebook, efter at to instagram-brugere havde sendt den til ham.

Mark Quartiano fortæller, at han besluttede sig til at offentliggøre videoen, så de tre unge mænd kunne blive identificeret og anholdt for deres dyreplageri.

- Jeg var forfærdet, da jeg så videoen. Jeg har fisket hajer i 50 år, og jeg har aldrig set en sådan manglende respekt for et dyr i hele min karrierre. Det var altså ondt, fortæller Mark om videoen, der er blevet set af adskillige tusinde mennesker, der også har udtrykt stor harme over de tre unge mænds utrolige opførsel.

 

 

 

 

15 kommentarer
Vis kommentarer