Annonce:
Annonce:

El-allergi kostede Jette jobbet: Nu er der dom i sagen

De sidste fire år har Jette Paulsen kæmpet en kamp for at få anerkendt, at hun er uarbejdsdygtig på grund af sin elektromagnestiske overfølsomhed. Sagen er endt i retten i Sønderborg, hvor der fredag er faldet en dom, der ikke er til Jettes fordel

Jette Paulsens kamp mod Ankestyrelsen endte fredag med en frinfindelse til Ankestyrelsen. Foto: Christer Holte
Jette Paulsens kamp mod Ankestyrelsen endte fredag med en frinfindelse til Ankestyrelsen. Foto: Christer Holte
Annonce:
Følg Samfund

Siden 2014 har 45-årige Jette Paulsen ikke kunnet passe sit arbejde som sygeplejerske, fordi hun mener, at hun lider af eletromagnetisk hypersensitivitet (EHS)

Hun er af kommunen blevet nægtet sygedagpenge, fordi EHS ikke er anerkendt som en klinisk diagnose. Hendes A-kasse ville heller ikke give hende dagpenge, fordi hun ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Jette har haft begge afgørelser i Ankestyrelsen, der har stadfæstet dem begge.

Usædvanlig retssag: Jettes el-allergi kostede hende jobbet

På den måde er hun faldet imellem to stole. Derfor har hun med en advokat sagsøgt Ankestyrelsen i en sag, der fik sit foreløbige punktum fredag, hvor Ankestyrelsen blev frifundet.

- Jeg synes slet ikke, at han forholder sig til den egentlige lidelse, og hvor store konsekvenser det har, siger Jette til Ekstra Bladet efter dommen er faldet.

Elektromagnetisk Hypersensivitet (EHS)

* EHS er ikke anerkendt af World Health Organization (WHO) som en selvstændig klinisk diagnose, fordi det indtil nu ikke har været muligt videnskabeligt at finde en sammenhæng mellem EHS-symptomer og eksponering for wifi, mobiler og andet trådløs kommunikation.

* Symptomerne på EHS er mange og varierer fra patient til patient, men kan være rødhed, kilden og svien i huden, træthed, koncentrationsbesvær, svimmelhed, kvalme, hjertebanken og fordøjelsesforstyrrelser.

* Der er flere registrerede tilfælde af EHS i Sverige, Tyskland og Danmark end i Storbritannien, Østrig og Frankrig.

Kilde: WHO, Sundhedsstyrelsen og EHS-foreningen

Annonce:

Grundlaget for frifindelsen er, at retten i Sønderborg ikke mente, at Jette har tilvejebragt det fornødne sikre grundlag for at tilsidesætte Ankestyrelsens afgørelse, hvorefter EHS-lidelsen ikke medfører en funktionsnedsættelse eller begrænsing af hendes arbejdsevne i et sådant omfang, at hun er uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom.

Læs her, hvordan Jette undgår stråling i hverdagen:

Elektronik gør Jettes liv til et helvede: - Jeg lever i et åbent fængsel

Vil anke dommen
Jette Paulsen er langt fra tilfreds med dommen, som hun og hendes advokat er blevet enige om er på et meget tyndt grundlag. Derfor har hun ikke tænkt sig at give op endnu.

- Mit ønske er at anke dommen. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg vil fortryde det, hvis jeg ikke forsøger at tage den til landsretten, siger hun.

- Hvis der er økonomisk mulighed for det, vil jeg anke dommen, fastslår den 45-årige kvinde.

Jette har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at hun har mistet troen på systemet, men nu kan noget tyde på, at tiltroen til retssystemet også er væk.

- Måske er det, hvad man kan forvente af domstolene i Danmark, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: