El-orgel, dildoer og en bombe: I dag samler Danmark skrald

Over årene er der gjort nogle aparte fund, når Danmarks Naturfredningsforening har holdt sin årlige affaldsindsamling

Et flydeelement som dem, der bliver brugt på fiskerflag, blev fundet af tre børn. Foto: Danmarks Naturfredningsforening.
Et flydeelement som dem, der bliver brugt på fiskerflag, blev fundet af tre børn. Foto: Danmarks Naturfredningsforening.

Har du fundet noget sjovt under affaldsindssamligen? Send os et billede eller en video på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst).

- Nu skal du spænde hjelmen.

Sådan siger projektleder Anders Buch Vogel Hansen fra Affaldsindsamlingen, inden han begynder at opremse, hvad der er blevet fundet ved tidligere års affaldsindsamlinger.

Søndag løber Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende indsamling af affald af stablen, og indtil nu har det ikke skortet på underlige fund.

- Vi fandt engang et elorgel, og vi finder altid mange dildoer. Vi fandt en gang også en lolitadukke, og vi finder alt sådan noget, der kunne komme direkte ud af en actionfilm.

- Vi finder pengeskabe, vi har også fundet pengekasser, vi har fundet computere, og vi har fundet oversavede jagtgevær og andre former for våben, brækjern og ting fra Forsvaret, opremser Anders Buch Vogel Hansen.

Et enkelt år var der også en gruppe skoleelever, der fandt en bombe - troede de.

- Så kom politiet ud, og så fandt de ud af, at det var en roe, fortæller Anders Buch Vogel Hansen.

Nu skal du rydde op: #trashtag er det nye

102.000 dåser
Når affaldsindsamlingen finder sted søndag, håber Anders Buch Vogel Hansen, at op mod 50.000 mennesker vil deltage. Derudover har 150.000 skolebørn samlet affald i ugen, der er gået.

- Vi vil selvfølgelig gerne have en renere natur, så vi er rigtig glade for, at folk vil være med. De tilmelder sig faktisk selv og vil gerne have en natur, der er renere, forklarer Anders Buch Vogel Hansen.

- Generelt kan vi se, at der er en stigende tendens til at passe på miljøet og passe på naturen, og det smitter også af på affaldsindsamlingen. Der er rigtig mange, der gerne vil gøre noget, og ved affaldsindsamlingen kan man helt konkret gå ud og gøre en forskel der, hvor man bor, siger han.

Vil man være med i affaldsindsamlingen, er der oprettet 1200 lokale indsamlinger, som man kan deltage i.

Sidste år blev der samlet 176 tons affald og 102.000 dåser.

Par smed fest-skraldet i vejkanten - så efterlyste Leif dem på Facebook

Har du fundet noget sjovt under affaldsindssamligen i år? Send os et billede eller en video på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst).