Elefant i Københavns Zoo skal gøres drægtig igen

Lige så snart elefanten Surin har født sin dødfødte unge, er planen, at hun skal gøres drægtig igen

Elefanter kan ikke blive kede af det eller traumatiserede over en dødfødsel, så lige så snart Surin har født sin dødfødte unge, er det planen, at Surin skal blive drægtig igen.

- Der er ingen tvivl om, at det er planen, at hun skal blive det. Det er den primære grund til, at hun her. Det er for at producere nogle elefantunger, siger dyrlæge Mads Bertelsen, Københavns Zoologiske Have.

Han forklarer, at i dyreverden bliver man ikke ked af det over en dødfødsel eller en død unge på samme måde, som mennesker bliver.

- Dyr har ikke kapacitet til at blive traumatiserede på samme måde, som mennesker kan. Mennesker har nogle forventninger, følelser og bekymringer om fremtiden. Jeg tror ikke, dyr har nogle af de ting, siger Mads Bertelsen.

Det er anden gang, at elefanten Surin mister en unge.

I 2013 fødte hun også en død unge. Man troede til at starte med, at den var dødfødt, men det viste sig, at den havde en hjertefejl.

Derfor fastslår dyrlægen også, at der ikke er noget galt med Surin, men at hun bare er uheldig.

- Der er ikke nogen sammenhæng mellem de to fødsler. Denne gang har vi en normal unge, men en fødsel, der er gået galt. Sidste gang havde vi en normal fødsel, men en unge, der havde en medfødt misdannelse.

Den døde unge er endnu ikke født, men Mads Bertelsen fortæller, at Surin og de andre elefanter allerede godt ved, at den er død.

- De har alle været meget optagede af hende og brummet og rørt ved hende, men her til morgen har de bare været ganske uinteresserede og holdt afstand, siger han.

I Zoo håber man på, at Surin føder ungen selv inden for tre til fire dage. Ellers må man skære ungen ud, og det kan være en livsfarlig procedure.

Både Zoo og en stor del af Danmark havde ellers glædet sig til at byde den nye elefant velkommen. Men da dyrepassere og dyrlæger fandt dele af en udstødt fosterhinde i stalden fredag morgen, vidste man godt, at den var gal.

Man har kunnet streame live fra elefantstalden for at følge med i fødslen. Zoo har besluttet at lade livestreamingen fortsætte, da interessen for elefanterne er meget stor.

0 kommentarer
Vis kommentarer