Elena har arbejdet 70 år samme sted - og har ikke planer om at stoppe

En 90-årig sygeplejerske nyder sit arbejde så meget, at hun fortsætter ufortrødent

90-årige Elena Griffing har trofast trukket i arbejdstøjet 70 år i træk det samme sted. (Foto: AP)
90-årige Elena Griffing har trofast trukket i arbejdstøjet 70 år i træk det samme sted. (Foto: AP)

Egentlig var hun berettiget til at gå på pension som 65-årig efter 45 flotte år på arbejdsmarkedet på det samme sted, men alligevel har hun valgt at fortsætte 25 år mere, og hun kunne for nylig fejre 70 års jubilæum.

Og 90-årige Elena Griffing fra San Fransisco i den amerikanske delstat Californien har ikke tænkt sig at stoppe ved 70 år på den samme arbejdsplads.

- Jeg kan ikke vente på at komme på arbejde hver eneste dag, det her er mit hospital. Jeg nyder alt, jeg kan gøre for at stå til rådighed. Det er i sandhed patienten, der tæller. Hvis det hjælper nogen, er det lige noget for mig, siger hun til nyhedsbureauet AP.

Fire sygedage på 70 år
I løbet af de 70 år på Alta Bates Summit Medical Center har hun haft flere forskellige stillinger, men samlet set har hun kun har fire sygedage.

Sådan en kunne man ellers godt have undt hende at tage for 15 år siden, da hun fik fjernet blindtarmen. Men i stedet for at tage en dag på sofaen, valgte hun at tage arbejdstøjet på og tage på arbejde en etage under stuen, hvor hun var indlagt, dagen efter operationen, som blev foretaget en søndag.

- Det var ikke noget særligt. Der var intet i vejen med mine hænder, jeg kunne stadig skrive og gøre, hvad jeg skulle gøre, siger hun.

Det endte dog med at lægen sendte hende hjem, da han fik besked om hendes beslutning.

Elena Griffing startede med at arbejde på hospitalet som 20-årig 10. april 1946. Her arbejdede hun i laboriatoriet, hvor frøer og kaniner fik indsprøjtet urin fra en kvinde, for at fastslå, om hun var gravid. I dag arbejder hun med patientkontakt fire dage om ugen.

- Jeg føler mig ikke anderledes, end da jeg var 20. Jeg er virkelig heldig, siger hun.

Elena Griffing finder stadig grund til at smile efter 70 år på samme arbejdsplads. (Foto: AP)
Elena Griffing finder stadig grund til at smile efter 70 år på samme arbejdsplads. (Foto: AP)
 

Og er det op til hende selv, vil hun blive ved med at arbejde, 'indtil de smider mig ud eller bærer mig ud herfra i en kasse'.

41 kommentarer
Vis kommentarer