Elev blev opfordret til selvmord på populær app

Elev på Gladsaxe skole er på socialt medie blevet opfordret til at begå selvmord

38-årige Kaya Nymand fra Hårlev, der er fuldtidsblogger og mor til tre, advarede i marts om brugen af app'en i et opslag på Facebook. Her kan du se, hvad hendes 13-årige har været udsat for på Ask.fm.

Det var en rystet skoleledelse på Gladsaxe Skole, der for to uger siden fik nys om mobning. En elev i udskolingen havde via det sociale medie Ask.fm fået anonyme beskeder, som opfordrede eleven til at tage sit eget liv.

Af hensyn til eleven bringer Politiken ikke vedkommendes navn eller køn i artiklen.

Derudover stod der: »Hvad vil du her? Der er ingen, der vil være sammen med dig«, samt forskellige forslag til, »hvordan selvmordet kunne ordnes, hvis eleven ikke selv kunne klare det«.

Det fortæller skoleleder på Gladsaxe Skole, Camilla Hoffmann, til Politiken.

»Jeg har set en hel del - men ikke noget som det her. Jeg blev virkelig rystet over den hårde og direkte tone og selvfølgelig over anonymiteten i truslerne, som samtidig bliver delt på elevens Facebookprofil, så den sociale sårbarhed virkelig udstilles«.

Camilla Hoffmann er ikke den eneste, som er blevet rystet over Ask.fm. Som Politiken skrev i fredag avis, er både Børns Vilkår og Red Barnet stærkt bekymrede over det sociale medie, som på det seneste er blevet meget populær blandt danske teenagere.

Ingen vidste, hvem der havde skrevet beskederne til eleven, da afsenderen var anonym. Det var en klassekammerat, der opdagede beskederne om selvmord, og sagde det videre til sin lærer. Og det er en handling, man skal tage hatten af for, mener skolelederen.

43 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere