Elever kæmper for Almedin: 'Han fortjener ikke at blive straffet'

Over hundrede personer er i dag mødt op på Christiansborg Slotsplads, hvor de demonstrerer for, at den 18-årige gymnasieelev Almedin Fejzic kan blive i landet. Tirsdag skal han tilbage til Bosnien.

Demonstration på Christiansborg Slotsplads søndag. På billedet ses 18-årige Almedin. (Foto: Rasmus Flindt).
Demonstration på Christiansborg Slotsplads søndag. På billedet ses 18-årige Almedin. (Foto: Rasmus Flindt).

- Almedin og hans familie fortjener overhovedet ikke at blive straffet på den måde. Den danske regering straffer de forkerte - og det er Almedin og hans familie.

Sådan lyder det fra 19-årige Rasha El Hanasi fra demonstrationen på Christiansborg Slotsplads søndag eftermiddag, som hun har været med til at arrangere.

Her er over hundrede personer mødt op - flere af dem med bannere - for at vise, at de ikke er enige i, at 18-årige Almedin Fejzic og hans familie skal udvises af landet og tilbage til Bosnien.

Se også: Lad ham blive: Sådan vil teenagere redde deres klassekammerat

Elevrådsformand: Hvad mere skal der til?
Familien har i 3,5 år boet i Danmark, hvor Almedin Fejzic nu går i 1.B på Frederiksværk Gymnasium.

- Det særlige ved Almedins sag er, at han er 18 år, studerende og går på vores gymnasium. Han har ingen relation til Bosnien, og de mener, at hans familie ikke har en relation til landet (Danmark, red.), og derfor skal han sendes hjem, siger Rasha El Hanasi og fortsætter: 

- Vi mener ikke, det er en sag, der er blevet behandlet retfærdigt på baggrund af det, siger Rasha El Hanasi, som er elevrådsformand på Frederiksværk Gymnasium, hvor Almedin Fejzic går.

Se også: Flove danskere: 'Danmark smider guld ud og beholder affald'

- Er I ikke bare nødt til at affinde jer med, at han ikke lever op til kriterierne for at kunne blive?

- Vi mener, at han helt klart lever op til kriterierne. Hvad mere skal der til for, at han skal leve op til de kriterier, som den danske regering sætter?

- Han går på et gymnasium, han studerer, han har en drøm om at læse medicin, så han kan blive læge. Han får gode karakterer i skolen, har danske venner og en dansk kæreste. Hans familie har boet her i 3,5 år, og de har nået så meget på 3,5 år. Det er helt vildt, siger hun.

Se også: Lukas Graham i flæsket på Dansk Folkeparti

1 af 2 Demonstration på Christiansborg Slotsplads. (Foto: Rasmus Flindt).
2 af 2 Demonstration på Christiansborg Slotsplads søndag. På billedet ses 18-årige Almedin. (Foto: Rasmus Flindt).
135 kommentarer
Vis kommentarer