Elever løber fem millioner hjem til kampen mod kræft

34.000 danske skoleelever har ved Team Rynkeby Skoleløbet samlet knap fem millioner kroner ind

Før påskeferien deltog 102 danske skoler i Team Rynkeby Skoleløbet, hvor eleverne samlede penge ind til kampen mod børnekræft.

34.000 skoleelever deltog i løbet og havde på forhånd selv skaffet donationer fra venner og familie, som betalte et beløb per omgang eller kilometer, som den enkelte elev løb.

I alt samlede eleverne 4.943.948 kroner ind, som nu doneres ubeskåret til Børnecancerfonden.

Donationen vækker stor begejstring hos fondens direktør, Marianne Nielsen, som roser børnenes indsats i en pressemeddelelse.

- Det er utroligt fint at opleve så mange børn, der har lyst til at gøre en indsats for andre børn. Det skal de have en stor tak for. Jeg har været ude på flere skoler og set, hvordan eleverne og deres lærere virkelig har knoklet for hver en krone, siger hun.

- Mange kender jo en kammerat, en bror eller søster, der enten har eller har haft kræft, og de har set, hvor hårdt kræft påvirker børn, fordi de rammes af mere aggressive kræftsygdomme end voksne, som derfor kræver en intensiv behandling.

Pengene skal gå til at finansiere af forskning i børnekræft, og som direkte støtte til de kræftsyge børn og deres familier.

Beløbet kan yderligere vokse med op til en million kroner, da en række skoler først senere afholder løbet.

Team Rynkeby Fonden afholder Team Rynkeby Skoleløbet igen næste år, hvor det løber af stablen fredag den 18. marts 2016.

0 kommentarer
Vis kommentarer