Elever protesterer: Må ikke pynte skolen med toiletpapir den sidste skoledag

Skolen er istandsat for 45 millioner kroner og så skal den ikke rodes til, mener ledelsen

450 elever på Hedensted Folkeskole er så trætte af, at de ikke må pynte skolen med serpentiner, toiletpapir og gamle tyskhæfter, at de nu har lavet en underskriftsindsamling.

Det har været en årlig tradition, at afgangs-eleverne på skolen pynter den sidste skoledag.

Men nu har skoleledelsen nedlagt forbud mod løjerne, skriver vafo.dk.

Skolen er nemlig blevet renoveret for 45 millioner kroner. Derfor har ledelsen forbudt udsmykningen til elevernes store fortrydelse.

Harmløs tradition
- Det er en harmløs tradition, som betyder rigtig meget for os elever. Det viser opbakningen til underskriftindsamlingen også. Derfor håber vi, at ledelsen vil genoverveje beslutningen og indgå i en dialog med os, siger Lisa Kampmann og Sigurd Seindal Krabbe, der er to af hovedkræfterne bag underskriftindsamlingen, til vafo.dk.

Ledelsen mener også, at det er tale om et unødvendigt ressourcespild at pynte skolen.

- Vi bliver mødt med argumenter om, at det er ressourcespild, og at det ødelægger den nyrenoverede skole, men det holder ikke. Det er jo mest papir, som er brugt i forvejen, vi vil bruge, og vi er helt med på, at vi ikke skal bruge gaffatape på væggene eller gøre andet, der kan ødelægge skolen. Det har der heller ikke været problemer med før, siger Sigurd Seindal Krabbe til vafo.dk.

Vil rydde op
Eleverne er indforståede med, at de selv skal rydde op efter sig. Men det har heller ikke blødgjort ledelsen på skolen.

- Det er en dårlig ide af flere årsager. Det er et vild ressourcespild og det sender et forkert signal, at man roder skolen til, siger viceskoleleder Nina Sohne Olesen til den lokale avis.

Eleverne må nu nøjes med en ballon-alle' og morgenmad med deres lærere.

61 kommentarer
Vis kommentarer