Elitesoldat afvist af brandvæsenet i New York: Han er for gammel

Nu vælter job-tilbuddene ind fra resten af USA

En højt dekoreret 37 år gammel tidligere Navy Seal-soldat er blevet afvist til et job i brandvæsenet i New York(FDNY), fordi han er seks måneder og 25 dage for gammel.

Det har skabt stort røre i USA, og nu vælter job-tilbuddene ind til den 37-årige tidligere soldat Shaun Donovan. Brandchefer fra mere end 12 brandstationer rundt omkring i USA har nu meldt ud, at han er mere end velkommen til at blive ansat hos dem.

Det skriver flere medier heriblandt CNN og New York Post

Shaun Donovan var blandt de bedste 1 procent, da han tog adgangs-eksamen til FDNY og han bestod naturligvis også den fysiske test. Men da selve ansøgningsperioden startede var han mere end 35 år, som er maximum alderen for tidligere soldater, der søger ind hos FDNY.

Her er logoet til brandvæsenet i New York, som den tidligere Navy Seal ønsker at være en del af. (Foto: FDNY)
Her er logoet til brandvæsenet i New York, som den tidligere Navy Seal ønsker at være en del af. (Foto: FDNY)
 

Ansættelses-chefen hos brandvæsenet i Denver, Greg Pixley, har svært ved at forstå, at FDNY kan afvise en type som Shaun Donovan.

- Hvis den ansættelses-procedure, som Shaun har gennemgået ikke vil ære hans militærtjeneste og anerkende hans store evner, skal han bare vide, at det vil vi selvfølgelig. Det er netop den type personer, vi har brug for, fortæller Greg Pixley til New York Post. Greg Pixley er i øvrigt også selv soldater-veteran.

I brandvæsenet i Denver har man en yngre grænse på 21 år for at arbejde i brandvæsenet. Men der er ingen øvre aldersgrænse.

Nu er han eftertragtet andre steder
Brandvæsenet i San Fransisco hylder også Shaun Donovan.

- Fortæl ham, at han skal søge ind hos os. Vi har folk i 50' erne, der søger ind hos os. Og vi har oven i købet en meget ekstensiv og svær adgangsprøve både fysisk og mentalt, siger talsmanden Jonathan Baxter. Hos brandvæsenet i San Francisco er den yngre aldersgrænse 20 år, men her er der heller ingen øvre aldersgrænse.

Shaun Donovan har været såkaldt Navy Seal-soldat siden 2005. Han har været udsendt fire gange til militærtjeneste i henholdsvis Irak og Afghanistan. Donovan har også fået en tapperheds-medalje. Når Shaun Donovan afslutter sin militærtjeneste i år 2020 havde han ellers håbet på at få et job hos brandvæsenet i New York. Han ønsker at medvirke til at beskytte den by, der mistede 343 brandmænd under terrorangrebet mod blandt andet World Trade Center den 11. september 2001.

Shaun giver ikke op
Selv om myndighederne i New York kendte Shaun Donovans alder, lod de ham gå op til adgangs-eksamen til FDNY i oktober sidste år, fordi han havde været i aktiv militærtjeneste i månederne før.

Nu har den 37-årige Shaun Donovan appelleret afgørelsen fra FDNY til myndighederne i New York. Og der vil kommen en afgørelse på appellen senere i løbet af denne sommer.

Kevin Carroll, der er advokat for Shaun Donovan udtaler i øvrigt, at Shaun Donovan er taknemmelig for alle de job-tilbud han har fået fra brandstationer i hele USA.

- Men han er altså fuldstændigt dedikeret til at følge sit mål, nemlig at blive en del af brandvæsenet i New York, siger Kevin Carroll.

1 af 2 Her er logoet til brandvæsenet i New York, som den tidligere Navy Seal ønsker at være en del af. (Foto: FDNY)
2 af 2 
43 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere