Emma ulykkelig: Børns kaniner forsvinder

Bliver de brugt som foder til kamphunde? Kaniner forsvinder fra aflukkede bure og skaber utryghed i lokalsamfund

- Nu har Emma brugt to og et halvt år på at gøre ham tam, så han løb efter os ude i haven, så det er klart, at hun savner ham, siger Emma mor Eva Kathrine Skytte, som har udlovet en dusør på 1000 kr. Privatfoto
- Nu har Emma brugt to og et halvt år på at gøre ham tam, så han løb efter os ude i haven, så det er klart, at hun savner ham, siger Emma mor Eva Kathrine Skytte, som har udlovet en dusør på 1000 kr. Privatfoto

11-årige Emma fra Virum er stadig ret ked af det.

For et par uger siden forsvandt hendes højtelskede tamme hankanin ’Bella’ fra et ræve-sikret bur i haven. Det skete i nattens mulm og mørke.

Efter Bellas forsvinden var lukkebeslaget atter fastgjort.

Nu har Emmas mor, Eva Kathrine Skytte, udlovet en dusør på 1000 kroner.

15 kanintyverier
- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt at stjæle børns kaniner, og desværre et det stort problem her i området, vurderer hun.

Hun har i lokalmedier og i Virum-Sorgenfris og Lyngbys Facebookgrupper oplyst om tyveriet, efterlyst pelsdyret og fået private henvendelser fra 15 andre familier, der mener at være bliver udsat for kanintyverier, hvor dyrene er fjernet fra sikre bure.

Det er dog uklart, over eksakt hvor længe en periode tyverierne er sket, men Eva Kathrine Skytte ser et mønster.

- Ud over de 15 sager, jeg har hørt om, findes formentligt et stort mørketal. Mange vil nemlig ikke skrive om det i Facebookgrupper af frygt for, at andre eksempelvis tænker, at de bare har glemt at lukke buret. Eller glemt at sikre det mod ræve og så videre.

Hun har politianmeldt tyveriet af Emma og spurgt politiet, om der indgået andre anmeldelser, hvilket blev afvist.

- Jeg tror ikke, at kaninejere politianmelder tyverierne, siger hun.

Rovdyr-foder?
Af gode grunde ved Eva Kathrine Skytte ikke, hvorfor kaninerne forsvinder.

- Enten bliver de spist af mennesker. Eller også bliver de brugt som foder til slanger eller kamphunde. Eller også lukker dyreværnsaktivister dem ud i et naturområde, hvor de så desværre ikke kan overleve, siger Eva Kathrine Skytte, som stadig håber, at den karamelfarvede dværgvædder kommer hjem.

- Nu har Emma brugt to og et halvt år på at gøre ham tam, så han løb efter os ude i haven, så det er klart, at hun savner ham.