En detalje i baggrunden kan afsløre årsagen til forsvinden

Årsagen til Kim Jong-uns forsvinden i tre uger er fortsat et mysterium, men en række detaljer på nogle billeder kan give svaret

Video: Reuters via Ritzau Scanpix.

Ud af det blå dukkede Kim Jong-un op efter tre uger som 'efterlyst'.

En glad diktator var pludselig med til at indvie en nybygget gødningsfabrik, men det helt store spørgsmål er fortsat.

Hvor har Kim Jong-un været de sidste tre uger?

Propagandamaskinen KCNA's billeder af en smilende leder gjorde os i første omgang ikke meget klogere, men måske alligevel.

Et nærmere kig på et par af billederne giver i hvert fald et muligt svar. På et af billederne fra gødningsfabrikken kan en golfvogn ses i baggrunden. Et transportmiddel, som Kim Jong-un normalt ikke bruger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her er det afslørende billede med golfvognen i baggrunden. Foto: KCNA
Her er det afslørende billede med golfvognen i baggrunden. Foto: KCNA
 

En gang før har han dog brugt det, og det var i 2014. Her slog diktatoren sin ankel i løbet af sommeren, og på grund af sin overvægt tog det ham adskillige måneder at komme ovenpå igen.

Han havde endda så store problemer, at han knap kunne gå, og så kom golfvognen i spil.

NK Daily har tidligere beskrevet, at den nordkoreanske leder havde gennemgået en hjerte-kar-operation tidligere på måneden og kom sig i en villa i den nordlige Pyongan-provins. Og det kunne det næste billeder også være et bevis på.

Et lille mærke på hans underarm kan være et tegn på, at der har været et intravenøst drop i ham, så der løbende kan gives både medicin, væske eller blod direkte i blodåren.

Noget der ofte gives i forbindelse med operationer.

Det skal dog understreges, at vi fortsat intet officielt har fået at vide om årsagen til Kim Jong-uns forsvinden. Iagttagelsen med golfvognen og hullet i armen er blot gjort af Chad O'Carroll, der er direktør for Korea Risk Group. De ejer mediet NK News.

Tordnende hurra
Efter Kim Jong-uns comeback var meldingen også at Kim Jong-un 'deltog i ceremonien' fredag, og at alle deltagerne 'brød ud i tordnende hurra-råb', da han trådte frem.

Nu skaber et brev og en chokerende video ny mystik

Den nordkoreanske diktator har ellers ikke været set i offentligheden siden 11. april, og det har sat gang i spekulationerne.

Rygterne tog fart, da Kim Jong-un ikke viste sig ved fødselsdagsfejringen af landets grundlægger, Kim Il Sung, som blev født 15. april 1912. Dagen er en stor mærkedag i Nordkorea, og som leder af nationen plejer Kim Jung-un at besøge mausoleet, hvor hans bedstefar ligger begravet.

I begyndelsen af sidste uge bragte den amerikanske tv-station CNN en artikel om, at amerikanske myndigheder undersøger efterretninger om, at Kim Jong-un skulle være i 'alvorlig fare' efter en hjerteoperation.

Andre meldinger har lydt på, at han skulle være blevet hårdt såret under en fejlslagen missilaffyring. Og selv USA's præsident, Donald Trump, har udtalt sig om diktatorens tilstand.

Mærkværdige bevægelser: - De forbereder sig på det hele

Satellitbilleder afslører: Her holder Kim Jong-uns luksustog

Er det i virkeligheden hende der styrer showet nu?

Trump om Kim Jong-un: Kan være meget alvorligt

BLÅ BOG: Kim Jong-un - Nordkoreas unge leder

Kim Jong-un har først nu vist sig i offentligheden siden den 11. april.

Blive klogere på Nordkoreas unge leder her:

* Alder: 36 år (menes at være født 8. januar 1983).

* Fødested: Pyongyang, Nordkorea.

* Søn af: Den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og dennes tredje hustru, Ko Young-hee, som menes at være død af brystkræft i 2004. Kim Jong-un er den yngste af Kin Jong-ils tre sønner. 

* Nationalitet: Nordkoreansk.

* Politisk parti: Koreas Arbejderparti.

* Civilstand: Gift med Ri Sol-ju. De to menes at have tre børn, der er født i henholdsvis 2010, 2013 og 2017.

* Uddannelse: Kim Jong-un var elev på en kostskole i Schweiz i 1990'erne under et pseudonym.

* Han er angiveligt uddannet fra et nordkoreansk militæruniversitet i 2007.

* Den 27. september 2010 blev han forfremmet til general i Koreas Folkehær. Dagen efter blev Kim valgt ind som næstformand for partiets militærkommission.

* Han overtog lederskabet af Nordkorea, da hans far døde i december 2011.

* Ifølge flere medier er Kim Jong-un interesseret i basketball og i at tegne. Ansatte fra den schweiziske kostskole fortæller, at han var en genert dreng, der gik op i skiløb og så op til actionskuespilleren Jean-Claude Van Damme.

Kilder: AFP og BBC.