En dødssyg næse

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

TV Avisens Ask Rostrup risikerede selv en rød næse, da han blev sendt på gaden for at gøre sig klog på Troels Lund Poulsens næse. (Foto: DR)
TV Avisens Ask Rostrup risikerede selv en rød næse, da han blev sendt på gaden for at gøre sig klog på Troels Lund Poulsens næse. (Foto: DR)
Følg Samfund

HISTORIEN OM, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) står til at få en såkaldt næse i sagen om Helle Thornings private skatteoplysninger, satte sig onsdag morgen, middag og aften massivt på nyhedsstrømmen.

Man kan undre sig over hvorfor.

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, slog tidligt på dagen fast, at der blot er tale om en politisk markering for enden af den langtrukne behandling i Skattesagskommissionen. Næsen får ingen betydning for Troels Lund Poulsens fremtidige karriere. Han kan snildt blive minister igen.

Ikke desto mindre brugte TV Avisen onsdag aften en del tid på indslag om næsen. Desuden havde man smidt en stakkels, rødnæset, politisk analytiker – Ask Rostrup – ud i kulden, så han herfra kunne vurdere situationen (det er noget med, at DR synes, det virker korrespondent-agtigt, at deres journalister står et eller andet sted ude i byen og kloger sig; men det er en helt anden historie). Ask Rostrup kunne fortælle, at sagen ikke ville skade Troels Lund, snarere tværtimod.

Politiken havde historien om næsen på forsiden onsdag. Torsdag kunne avisens politiske analytiker, Kristian Klarskov, fortælle, at efterspillet om næsen til Troels Lund Poulsen ikke ændrer på, at han er tilbage som en blivende faktor i dansk toppolitik.

SÅ KUNNE  man ligesom mærke interessen falde. Ikke mindst, da det stod klart, at beslutningen om næsen i øvrigt blev udskudt en uge.

PERSONLIGT  var jeg mere optaget af Ekstra Bladets egen historie – kald mig bare selvfed – om Folketingets Claus Meyer-drevne kantine, Snapstinget. Selskabet bag Meyer Kantiner benytter sig af den såkaldte Luxembourg-finte. Det vil sige, at en del af de penge, politikerne betaler for deres mad på Christiansborg, ryger som udbytte til et skuffeselskab i Luxembourg og herfra til skattely-øen Jersey.

Det pikante er, at flere af Folketingets partier er imod den form for skattetænkning, og det var da også en historie, Ekstra Bladets læsere var meget optaget af.

Det var andre medier til gengæld ikke.

Man kan undre sig over hvorfor.

ER DE SINDRIGT  konstruerede økonomiske smuthuller simpelt hen for kompliceret stof? Er redaktionerne blevet nervøse efter historien om teleselskabet 3, hvor flere af os fik kritik for ikke at have forstået og formidlet hele historien om manglende skattebetaling i Danmark?

Sikkert. Og så er det jo straks nemmere at skrive om noget så konkret som en næse. Også selv om den ikke betyder noget og ikke er uddelt endnu.

Skal vi kalde det journalistik i kritiker-ly?

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.