En hel uge med kuldechok: Her vil det føles som minus 18 grader

Temperaturerne vil falde drastisk den kommende uge, nu fortæller DMI, hvor det bliver koldest

Den kommende uge vil det blive bidende koldt i Danmark, og flere steder vil temperaturerne blive så lave, at det vil føles som minus 18 grader.

Tirsdag og onsdag bliver ugens koldeste døgn, og her vil vinden sende temperaturerne helt i bund, så det vil føles halvt så varmt, som det reelt er.

Det fortæller Trine Pedersen til Ekstra Bladet, metrolog på DMI.

Tirsdag
Maks-temperaturerne på tirsdag vil blive minus tre grader, hvilket er et generelle billede for hele landet.

Men fordi Danmark er indrammet af en frisk vind fra øst, med en hastighed på ti meter i sekundet, vil det føles som minus 11 grader de fleste steder.

Koldest bliver det på Bornholm, hvor der vil være kuling, som vil få temperaturerne til at føles som minus 14 grader.

Onsdag
Onsdag morgen tager temperaturerne endnu et dyk, så hvis du i forvejen føler, at mandag og tirsdag var rigelig koldt, så får du nok et nyt kuldechok her.

Natten til onsdag vil temperaturerne falde til omkring minus ti rader, og om morgenen vil de kun være steget til omkring minus ni.

Men fordi vinden stadig raser, vil det flere steder kunne føles som minus 18 grader flere steder, fortæller Trine Pedersen fra DMI.

Værst bliver det på Bornholm, den sydlige del af Sjælland, Lolland Falster og noget af Fyn.

- Men de helt store store regionale forskelle ser vi ikke, da hele landet vil være omringet af de kolde østenvinde, siger Trine Pedersen.

Torsdag
Ligesom der tirsdag og onsdag kan komme snebyger flere steder, vil det også være tilfældet torsdag. Derimod vil temperaturerne gå lidt op igen, og gennemsnitstemperaturen kan ende på minus to grader. 

Fredag og Lørdag
Hen mod weekenden vil temperaturerne stige igen og på lørdag kan de nå over frysepounktet.

Det kan stadig sne flere steder, men det vilde kuldechok vil aftage en smule.

Her vil det sne
Selvom hele Danmark vil mærke kulden med en ugentlig temperatur på omkring minus fire grader, vil der forskel i mængden af nedbør rundt om i landet. Den kan du se her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

14 kommentarer
Vis kommentarer