En hyldest til kvinderne – og brysterne

 

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Sidste år blev 4.686 danske kvinder ramt af brystkræft. Et tal der desværre vil fortsætte med at stige, men hvor dødeligheden heldigvis falder takket være større opmærksomhed, screenings og forbedret behandling.

På Ekstra Bladet elsker vi kvinder, og vi indrømmer gerne, at vi er glade for bryster. Hver eneste dag siden 1. juli 1976 – i 41 år uden stop -  har vi præsenteret en smuk dansk kvinde for vores læsere. Side 9 pigerne er lige så almindelige – eller forskellige - som alle os andre, og hver dag giver de Ekstra Bladets læsere lidt at smile og glædes over.

I dag giver Louise os noget at tænke over. For langt de fleste er det at være brystopereret en både svær og privat sag. Samtidig er det noget, der rammer rigtig mange kvinder hvert år, som de og deres familier skal kæmpe mod, forhåbentlig vinde over og leve med.

Se også: 4686 kvinder rammes hvert år: Louise var en af dem

Med vores beskedne bidrag til opmærksomhed i dag, håber jeg, at mange danskere vil støtte kampen mod brystkræften, så vi kan bekæmpe den frygtelige sygdom. Og så håber jeg, at jer der læser eller ser med i dag, vil sende en varm tanke til alle danske kvinder – både dem med og uden bryster.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen