Endelig: Nu kan du fortryde dine pinlige mails

Google har opfundet en fortrydelsesknap

Google har lanceret en funktion, som gør det muligt at fortryde sendte mails. Klik videre for at se, hvordan du gør. (Screenshot: Google)
Google har lanceret en funktion, som gør det muligt at fortryde sendte mails. Klik videre for at se, hvordan du gør. (Screenshot: Google)

Hvor ofte har du prøvet at sende en mail, for lige bagefter at opdage, at den er sendt til en forkert person, at den er fyldt med stavefejl, eller slet og ret fortryde hele indholdet?

Hvis du er gmail-bruger, er dine sorger nu forbi.

I tirsdags annoncerede Google en ny fortrydelsesfunktion til alle deres webmail-brugere. Funktionen gør det muligt at ’usende’ en e-mail i op til 30 sekunder efter, at den er blevet sendt.

Samfund Sendte jobansøgeres afslag til alle konkurrenter

Hvis du har det med at sende pinlige mails, skal du dog selv lige gøre lidt for at aktivere den nye mailfunktion.

Det gør du ved at trykke på ’Indstillinger’. Under ’Generelt’ finder du funktionen ’Fortryd afsendelse’, hvor du selv skal vinge af med et flueben. Du kan desuden vælge, om funktionen skal gælde inden for 5, 10, 20 eller 30 sekunder.

Der er rift om de nye iPhones. (Foto: AP) Elektronik Ups: Call me-kunder snydt for iPhones

Når funktionen er aktiveret, får du en gul bjælke, hvor du kan vælge at trykke på ’fortryd’ inden for den tidsramme, du har valgt. Vælger du det, kommer du tilbage til meddelelse, som du nu kan slette eller redigere.

Fortrydelsesknappen har tidligere eksisteret som et forsøg, men er altså nu blevet et permanent tilbud til alle gmail-brugere.

Se en guide til, hvordan du aktiverer den nye funktion, i galleriet over artiklen.

1 af 4 Log ind på din gmail og tryk på den lille møtrik-knap. Herunder finder du 'Indstillinger'. (Screenshot: Google)
2 af 4 Under 'Generelt' finder du funktionen 'Fortryd afsendelse'. Sæt flueben og vælg tidsinterval. Og husk at gemme dine ændringer. (Screenshot: Google)
3 af 4 Når du fremover sender en mail, får du en gul bjælke frem, hvor du kan vælge at fortryde. Gør du det, kommer du tilbage til mailen, som du kan slette eller redigere. (Screenshot: Google)
4 af 4 Google har lanceret en funktion, som gør det muligt at fortryde sendte mails. Klik videre for at se, hvordan du gør. (Screenshot: Google)
5 kommentarer
Vis kommentarer