Endelig: Så kom flyet til kræftsyge Magnus

Flyver med privatfly til spansk klinik for at få livreddende behandling for aggresiv hjernetumor

(Video: Mogens Flindt)

Endelig.

Efter mange timers uvished i kølvandet på SAS-strejken er den kræftsyge otteårige dreng Magnus endelig fløjet af sted for at få livreddende behandling for en aggressiv hjernetumor i Spanien.

Drengen lettede sammen med far, mor, storebror og en læge mandag eftermiddag fra Roskilde Lufthavn og bliver i aften modtaget af trygge hænder på en klinik i Spanien.

Magnus var utålmodighed efter at komme op i flyet. Her er han sammen med sin mor i Roskilde Lufthavn. (Foto: Mogens Flindt)
Magnus var utålmodighed efter at komme op i flyet. Her er han sammen med sin mor i Roskilde Lufthavn. (Foto: Mogens Flindt)
 

Magnus har en aggressiv hjernetumor og skulle allerede i går være fløjet til et hospital i den sydspanske by Malaga for at få livreddende behandling.

Det satte SAS-strejken dog en stopper for, da SAS i følge familien ikke kunne garantere, at flyet ville lette som planlagt mandag morgen.

Se også: Kræftsyge Magnus ramt af SAS-strejke: Kan ikke få sin livreddende behandling

Privatfly til 125.000
Selv om flykonflikten nu letter, turde familien dog ikke at vente på SAS. Derfor bliver den dødssyge dreng nu fløjet til det spanske hospital med privatfly. Det koster 125.000.

- Det er takket være donationer. Ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre, og familien er ovenud lykkelige, siger en ven af familien, Valentina Crast til Ekstra Bladet. Hun tilføjer, at der er samlet omkring 1,5 millioner kroner ind til Magnus.

Heraf går 900.000 kroner til lægebehandlingen.

Selv om Magnus er alvorligt syg, er han ifølge Valentina Crast generelt ved godt mod:

- Magnus er påvirket af, at hans tumor er vokset. Han bruger kørestol, fordi han er påvirket i den ene side af kroppen. Han har også hovedpine og lidt kvalme. Men Rigshospitalet har godkendt, at han kan flyve og komme i gang med behandlingen, fortæller hun.

Ekstra Bladet traf kortvarigt familien i Roskilde Lufthavn, før de tog af sted. Her stod den lille flyvemaskine klar med to piloter og en læge om bord. Magnus var træt, men dog ivrig efter flyveturen.

- Kan vi ikke komme ud i flyveren nu? spurgte han hele tiden sin mor.

Neurokirurg står klar
Familiens ven, Valentina Crast har mandag morgen haft kontakt til klinikken i Spanien:

- Så snart Magnus er i bygningen, er neurokirurgen klar til ham.

Magnus lider af kræfttypen Astrocytoma Anaplasticum grad 3, som er en aggressiv og ondartet tumor i hjernen.

I Danmark har man kun kunnet tilbyde livsforlængende behandling i form af stråling og gav ham to til 12 måneder at leve i. Nu håber familien, at lægerne på klinikken i Malaga kan redde Magnus' liv.

Magnus blev kendt, da familien i februar oprettede en indsamling, så den otte-årige dreng kunne få en alternativ og omkostningsfuld behandling på en klinik i Houston i USA, hvor man har gode erfaringer med at behandle den type kræft, som han lider af.

Se også: Rørende indsamling: Massiv støtte til kræftramte Magnus

På under en uge fik familien indsamlet alle pengene til den livreddende behandling, som det viste sig også gives på klinikken i Malaga. Familien valgte at slå til og har derefter bare afventet Rigshospitalets godkendelse, som kom lørdag aften.- Magnus, far, mor, storebror og en følgelæge flyver af sted engang i eftermiddag og bliver i aften modtaget af trygge hænder. Det er rigtig dejligt, han kommer af sted.

Det fortæller Valentina Crast, som er ven familien Eid Andersens, der desperat kæmper for at redde den kræftsyge, otteårige Magnus' liv, til Ekstra Bladet.

Magnus har en aggressiv hjernetumor og skulle have været med et SAS-fly til et hospital i den sydspanske by Malaga for at få livreddende behandling. Men på grund af strejken kunne SAS ifølge familien ikke garantere, at flyet ville lette, og familien måtte derfor vælge privatflyet.

1 af 3 Magnus med sin mor i luifthavnen i Roskilde. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat).
3 af 3 Magnus bliver fastspændt i flyet. 8Foto: Mogens Flindt)
27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere