Endnu en hval ved Vestkysten

En fugleobservatør har set en formodentlig død hval ud for Blåvandshuk

Endnu en hval ved Vestkysten

Se den hval, der tirsdag strandede på stranden nord for Blokhus. (Video: Lasse Burholt)

Har du billeder eller video af den døde hval? Så vil Ekstra Bladet gerne se dem. Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Hvalen blev opdaget af en fugleobservatør, som så en flok måger samle sig over revlen ved Blåvandshuk omkring kl. 09.30.

- Jeg ville egentlig tælle mågerne, som sad på den, da jeg ser, at der ligger en kæmpe krop ude på revlen og flyder, fortæller Henrik Knudsen, der arbejder som ringmærker på Blåvand Fuglestation, til Ekstra Bladet.

Ifølge Henrik Knudsen ligger hvalen en lille kilometer ude i havet.

- Den virker en smule oppustet, så den er nok ikke helt frisk, siger Henrik Knudsen, som mener, at der muligvis er tale om en kaskelothval.

Hval strandet i Nordjylland

Vinden står i dag stik vest, og Henrik Knudsen forventer derfor, at hvalen kan strande i løbet af eftermiddagen med højvande.

Skovfoged Henrik Lykke Sørensen fra Naturstyrelsen Blåvandshuk oplyser overfor jv.dk, at myndighederne foreløbig ikke gør noget.

- Vi betragter først en hval som strandet, når den er på stranden, siger Henrik Lykke Sørensen til jv.dk.

Naturstyrelsen afventer nu, om hvalen kommer ind med højvande, eller om den skyller ud på åbent vand igen.

Tirsdag strandede en 30 ton stor finhval på stranden nord for Blokhus. Den er i dag ved at blive obduceret på stranden for bl.a. at fastslå alder og dødsårsag.